HR-generalist Arbetsmiljö

Om jobbet

I din roll som HR-generalist Arbetsmiljö kommer du att ingå i HR-avdelningen G1 vid regementsstaben på K 3. Du kommer i första hand vara funktionsansvarig gällande arbetsmiljöarbetet, innefattande fysisk, organisatorisk och social arbetsmiljö. Vid behov ska du även kunna stötta i generella HR-frågor. Du medverkar i utveckling och införande av övergripande strategier, processer och inriktningar inom HR. Det är viktigt att du är beredd att stödja där det behövs, även om arbetsuppgifterna kan vara av såväl operativ som administrativ karaktär.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att konsultativt stödja cheferna i linjen med att bedriva det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du kommer företräda K 3 i arbetsmiljöfrågor inom såväl som utom myndigheten samt inom ramen för arbetsmiljökommitténs arbete. Sammanhåller huvudskyddsombud och skyddsombud i arbetsmiljöarbetet. Fortlöpande följer du upp behovet av och genomför verksamhetsanpassad arbetsmiljöutbildning för chefer, skyddsombud och övrig personal. Du sammanhålla handläggning/sammanställning av arbetsskador, olycksfall, tillbud och vid behov medverka i utredning av dessa. Delta i arbetet med arbetsrelaterad rehabilitering och arbetsplatsanpassning. Planera för och delta i årlig arbetsmiljöuppföljning.

Kvalifikationer
  • Svensk medborgare
  • Personalvetarexamen eller motsvarande. Alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • God kännedom om arbetsmiljölagen samt arbetsmiljöföreskrifterna
  • B-Körkort
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete
  • Erfarenhet av övriga HR-området
Personliga egenskaper

För att kunna verka i rollen som HR-generalist Arbetsmiljö krävs det att du har ett högt arbetstempo, god struktur i ditt arbete samt att du som person har en god samarbetsförmåga. I tjänsten kommer du även hålla möten och utbildningar inom arbetsmiljöområdet, vilket betyder att du måste ha förmåga att på ett pedagogiskt sätt framföra dina budskap. Ett krav för tjänsten är att du brinner för arbetsmiljöfrågor och att du har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp för att kunna uppnå önskat resultat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställning: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Placering: Befattningen är placerad på HR-avdelningen G1 vid regementsstaben, på Livregementets Husarer K 3 Karlsborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR Chef Mj Patrik Petersson tfn 0505-451000 eller HR-generalist Sofia Borg tfn 0505-451000.

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Eva Härnqvist/Mats Jansson, 0505-451000

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Karlsborg
Anställning
Heltid
Yrkesområde
HR & Personal
Offentlig Förvaltning
Underkategori
HR-administration
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 sept

Om företaget