Bevakningssoldat till Livregementets Husarer, K 3

Bevakningssoldat till Livregementets Husarer, K 3

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den huvudsakliga tjänsten vid bevakningsavdelningen K 3 är att upprätthålla ordning och säkerhet vid förbandet. Uppgiften löser vi genom att ständigt ha bra uppsikt och närvaro där våra förband arbetar och verkar.

Som bevakningssoldat kommer du alltid arbeta skarpt och är hela tiden redo att rycka ut på larm. Larmcentralen är ständigt bemannad och här sköts största delen utav bevakningen. I tjänsten kräv god förståelse om laga befogenhet och skyddslagen. Tillverkning av passerbevis, utlåning av nyckar samt bistå insatschef vid larm är ytterligare arbetsuppgifter för en bevakningssoldat.

Kvalifikationer
 • Svensk medborgare
 • Genomfört värnplikt/GU med godkänt resultat
 • Körkort B
 • Godkänd registerkontroll för säkerhetsklass 2 för att vara aktuell för tjänsten
Meriterande kvalifikationer
 • Godkänd militärpolisutbildning
 • Godkänd skyddsvakt
 • Godkänd brukare AK5 och Pistol block A och B
 • Godkänd brukare Pistol block A och B
 • Godkänd brukare närkamp block D + expanderbatong
 • God objektkännedom
 • Förarbevis
Personliga egenskaper

Som person är du driven och bra på att samarbeta. Du brinner för att ge god service och kan växla snabbt från lågintensivt till högintensivt arbete. Tjänsten ställer krav på god stresstålighet och fysik.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Tidsbegränsad anställning med stöd av "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten". Anställnngstid 8 år, med möjlighet till förlängning till 12 år.
 • Befattningen kommer att innebära helg- samt dygnsvis tjänstgöring.
 • Befattningen är placerad i bevakningsavdelningen, vid Livregementets Husarer K 3. Befattningen lyder direkt under chefen för bevakningsavdelningen.
 • Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Kn Lars Olsson tfn 0505-451000 eller HR Generalist Sofia Borg tfn 0505-451000.

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Josefina Åsemyr/Eva Härnqvist, 0505-451000

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 2018-07-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 22 juli (33 dagar kvar)