32.Undbat rekryterar hjälpmekaniker till Taktisk UAV

32.Undbat rekryterar hjälpmekaniker till Taktisk UAV

HJÄLPMEKANIKER (OR1-5) till TAKTISK UAV

Beskrivning av enheten

Den Taktiska UAV (Unmanned Aerial Vehicle) plutonen är en del av 32:a Underrättelsebataljon. Att skapa underrättelseunderlag till högre chef är huvuduppgiften för enheten. Enheten arbetar med inhämtning i operationsområdet både före, under och efter markförbandens operationer. Inhämtningen sker med hjälp av UAV 03 som är ett obemannat flygande system. Vårt arbete syftar till att ge högre chef det bästa möjliga beslutsunderlaget. Enheten består av flera ingående delar som arbetar med att bedriva flygunderhåll, bearbeta inhämtad information samt bedriva flygtjänst. Enheten har tidigare präglats av hög insatsfrekvens och medverkat vid insats i både Afghanistan och Mali där vår förmåga varit mycket eftertraktad. Denna historik innebär att både nationell och internationell tjänst kan komma att bli aktuell för personal vid enheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Taktisk UAV-pluton rekryterar nu hjälpmekaniker med utbildningsstart v.20 2019. Utbildning mot befattningen genomförs på K3 och inleds med 8 veckor kompletterande soldatutbildning inför självaste hjälpmekanikerutbildningen som genomförs under hösten.

Flygunderhållsgruppen genomför klargöring samt underhåll på UAV 03 systemet i syfte att möjliggöra för plutonen att bedriva sin inhämtning. Gruppen leds av utbildade flygtekniker som handleder hjälpmekanikerna och signerar det utförda arbetet. Arbetet med systemet är omfattande och gruppen löser en mångfald av uppgifter i syfte att möjliggöra flygtjänst och i förlängningen självaste inhämtningen. I arbetsuppgifterna för gruppen så återfinns allt från att iordningsställa landningsplatsen till att genomföra underhålla och reparationer på farkosterna i fält.

Huvudtjänsten för en hjälpmekaniker vid TUAV är att genomföra klargöring samt att agera stöd åt flygteknikerna när de genomför flygunderhåll. Som hjälpmekaniker bör du ha ett intresse för teknik och vilja bidra till utvecklingen av plutonen och vara lösningsorienterad. Hjälpmekanikern innehar tillikauppgifter som förare, kulspruteskytt, signalist och sjukvårdare.

Enhetens verksamhet ställer inte sällan krav på fysisk och mental uthållighet varvid fysisk träning sker regelbundet på plutonen.

Utvecklingsmöjligheter

Om du efter genomförd hjälpmekanikerutbildning och tjänstgöring i befattning vill gå vidare med ditt engagemang inom plutonen så finns möjlighet att utbilda sig till flygtekniker, förutsatt att du klarar de tester som genomförs mot den tjänsten. Flygteknikerutbildningen är en Specialistofficersutbildning på 18 månader som genomförs i Halmstad under FMTS. Efter genomförd utbildning får du anställning som officer på plutonen och tilldelas utökat ansvar.

Krav för anställning:
 • Svenskt medborgarskap.
 • Godkänt betyg från värnplikt, GMU eller GU.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • Godkänd säkerhetsprövning.
 • Prognos att klara Nivå 3 KPK3 fysiska tester inom 6 månader.
Meriterande:
 • God fysisk status
 • Tidigare kunskaper om sensorsystem.
 • Studerat på flygtekniskt gymnasium
 • Teknisk utbildning
 • Förarbevis TGB16 alt. GW samt truck
 • Körkort B/C/CE
 • Utlandstjänstgöring
Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Militära och civila betyg
 • Betyg/omdöme från internationell tjänstgöring
Tillträde: Måndag V.20 2019

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Typ av anställning: GSS/K, Tidsbegränsad anställning upp till 8 år med stöd av: "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten".

Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att gå igenom ansökningshandlingarna och kalla lämpliga kandidater till intervju och tester preliminärt v.7 under våren 2019.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten kontakta oss på: k3-32undbat-1tuav@mil.se

Vi vill senast ha din ansökan den 20:e Januari 2019.

Fackliga representanter:
Alla ATO K 3

Tele: 0505-451000.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 jan (4 dagar kvar)