Vi söker ytterligare en person som vill arbeta som jobbmatchare

Vi söker ytterligare en person som vill arbeta som jobbmatchare

Nu söker vi en ny stjärna till teamet. Vi söker dig som brinner för att hjälpa människor och som vill vara med och bidra och utveckla verksamheten.

Information om uppdraget:

För att lyckas i rollen som handledare/jobbmatchare brinner du för att stötta och motivera andra människor ut i arbete.
Vi söker gärna dig som studerar eller har en annan huvudsakligsysselsättning eller som vill arbeta timmar/deltid.
Du kommer att arbeta både på vårt kontor i Kalmar men pendling till vårt kontor Oskarshamn förekommer också.

Du kommer att arbeta inom ramen för Arbetsförmedlingens upphandlade jobbmatchningstjänst ”Kundval Rusta och Matcha".

Arbetsuppgifterna består främst av att, genom bland annat individuella samtal, workshops och seminarium coacha, vägleda och stötta arbetssökande till arbete eller till reguljära studier.
Arbetet präglas av ett tydligt resultatfokus med målsättningen att så snabbt som möjligt få ut deltagaren i egenförsörjning. Du kommer att ha mycket kontakter med arbetsgivare där arbetet kräver att du är dynamisk.

Tjänsten kan i perioder även inkludera stöttning i våra rekryteringsprocesser såsom telefonintervjuer, referenstagning, urval, annonsskrivning och andra vanligt förekommande uppgifter.

Det är meriterande om du som söker har kunskap inom andra språk än svenska då många av de arbetssökande har annan bakgrund.

Tillsättning av tjänsten sker när vi hittat rätt kandidat och stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper.

Detta söker vi:

Vi söker dig som är student eller har en annan huvudsaklig syssla på minst 50%. För långsiktighet på tjänsten vill vi också gärna att du har minst 1 år kvar på dina studier.

För att vara aktuell för tjänsten måste du ha tillämpat dig utbildning på högskolenivå, där du läst minst 120hp (motsvarande 80 poäng enligt äldre system) inom:
- arbetsliv
- organisation och personalarbete
- studie- och yrkesvägledning
- företagsekonomi
- arbetslivspsykologi
- beteendevetenskap
- arbetsterapi eller socionom
samt minst två (2) års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid (inom valfritt område).

Alternativt har du minst ett års eftergymnasial utbildning på heltid samt minst tre (3) års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av de områden som nämnts ovan.

Som person är du noggrann, flexibel, kreativ och duktig på att kommunicera. Du har ett resultatfokus i ditt arbetssätt drivs av att uppnå sina uppsatta mål. Du gillar ett högt tempo och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är duktig på att inspirera och övertyga andra samt hjälpsam och trygg i dig själv. Du värdesätter olikheter hos människor och har stor förståelse för den påverkan som olikheterna kan ge upphov till. Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, goda kunskaper i engelska samt mycket god datorvana.

Sökord: Jobbcoach, jobbmatchare, handledare, utbildningscoach

Sökord: Jobbcoach, jobbmatchare, handledare, utbildningscoach
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.studentconsulting.se/
Sista ansökningsdag 3 feb 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se