Software Configuration Engineer

Software Configuration Engineer

Configuration Engineer
Lund / Kalmar

Brinner du för spännande ny teknik så kommer här en unik möjlighet. Lundabolaget Bertin Exensor, även kallat Exensor, en världsledande leverantör inom skräddarsydda sensorlösningar till försvars- och säkerhetssektorn, söker en erfaren Configuration Engineer att jobba med mjukvarukonfigurationer, test och kvalitetssäkring av kundleveranser. Är detta en möjlighet som triggar dig?

Exensor tillhandahåller kompletta lösningar för klassificering och identifiering av potentiella hot på marken. Detta hanteras med den senaste tekniken inom seismiska, akustiska, och infraröda sensorer samt kameror med rörelsedetektering. Kompletta lösningar kan även innehålla mastburna kameror, radarsystem och övervakningskameror med lång räckvidd. Exensor är ett dynamiskt företag med internationell arbetsmiljö och företagskultur i en spännande fas av tillväxt, med stor möjlighet till individuell utveckling.

Om rollen
Som Configuration Engineer (konfigurationstekniker) på Exensor får du en unik möjlighet att bidra och ta del av ett spännande företags framgång med arbete inom högaktuell teknik. Dina huvudsakliga ansvarsområden i rollen innefattar att bygga mjukvarukonfigurationer utifrån specifikationer, skapa konfigurationsverktyg samt att testa och kvalitetssäkra kundleveranser genom spårbarhet av mjukvaror. Det sätts stor vikt vid att kontinuerligt driva förbättringar samt att förbättra arbetssätt. I rollen blir du en del av utvecklingsteamet med placering i Kalmar eller Lund, samt rapporterar till vår tekniska chef.

För att ta dig an rollen krävs relevant utbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter, med inslag av testning av elektroniska produkter, scripting inom Bash eller Powershell samt erfarenhet av versionshanteringssystem. Det är meriterande med erfarenheter t.ex. inom programmering (C, C# .NET), SQL, arbete med Linux eller byggmiljöer. Det är fördel med erfarenhet från militärsektorn. I rollen behöver du behärska svenska och engelska, och svenskt medborgarskap är en förutsättning.

Om dig
Vi söker dig som är en engagerad konfigurationstekniker som gillar att arbeta både självständigt och i team. På Exensor väntar vi inte på att möjligheterna ska hända, vi skapar dem. Därför är viktiga egenskaper för att passa in hos oss att aldrig att ge upp, att agera aktivt och ha en stark vilja att ta initiativ. I rollen involveras du i flera projekt samtidigt, så det är viktigt med smidighet, fokus och kommunikationsförmåga. Förutom att ha ett starkt intresse för teknik så tror vi också att du är en genomförare och har ett arbetssätt som är lyhört, strukturerat och organiserat. I samarbete med kollegor, lokalt och på distans, behövs en påhittig lagspelare, en pålitlig person med ett professionellt förhållningssätt.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Anders Johansson, 0723-06 35 26, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Exensor
Bertin Exensor grundades 1987 och är en världsledande leverantör av Networked Unattended Ground Sensors (UGS). Bolagets system ger kunder över hela världen tillgång till skräddarsydda sensorlösningar. Från huvudkontoret i Lund, ett utvecklingscenter i Kalmar, och en produktionsanläggning i Storbritannien, designar, utvecklar och producerar Exensor toppmoderna robusta UGS-lösningar av högsta kvalitet för att möta kundernas stränga krav. Exensors system används i ett stort antal militära och civila tillämpningar över hela världen.  Exensor ingår i Bertin Group, som arbetar inom försvars- och säkerhetssektorn på den globala marknaden. Tillsammans kan vi erbjuda integrerade säkerhetslösningar för användning inom både militära och civila applikationer.
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Testare, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 16 feb 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.