Hoppa till innehåll
Arla Foods logotyp

Operations Engineering Specialist - Kalmar

Ansök nu
Brinner du för kopplingen mellan produktion och produkt samt har fallenhet för att utveckla verksamheten inom hela produktionskedjan, tex kring svinn, energi, teknik och arbetssätt? Trivs du i en omväxlande vardag som präglas av att jobba med ständiga förbättringar och komma med motaktiviteter efter analyserade kundreklamationer? Vi söker nu en Operations Engineering Specialist, lokalt känd som ostmästare, till Kalmar mejeri.

Kalmar mejeri grundades år 1954 och består av två enheter. Här tillverkas Arla Ko svenska ostklassiker som Grevé, Herrgård, Präst, Svecia men även flera andra ostsorter. Vi har bevarat vår tradition och vårt hantverk samtidigt som vi i dag använder modern teknik. Flera gånger har mejeriet vunnit priser för sina goda ostar bland annat VM i ost.

Vad innebär rollen?
Som Operations Engineering Specialist på Arla ingår man i produktionschefens ledningsgrupp. Man kommer att jobba med t.ex. optimering av övergångstal mellan mjölk och ost. Man agerar som mejeriets ostmästare genom att deltaga och nätverka på ostmässor samt hålla ostutbildningar och ansvarar för att leda bedömningar och föreslå motaktiviteter om något faller ur produktens ramar. I ansvarsområde ingår att:
  • Optimera processer och OEE ur ett produktperspektiv
  • Övervaka och analysera prestanda utfall/KPI-mål
  • Felsöka och genomföra rotorsaksanalyser
  • Upprätta dokumentation och rutiner
  • Etablera och underhålla nätverk med intressenter och dela Best Practise
  • Vara en drivande part i mejeriets arbete med svinn och delaktig i tilldelade projekt
  • Utveckla mejeriets arbetssätt i enlighet med Arlas standarder och koncept
LEAN är en viktig del i vårt sätt att arbeta och vi lägger stor vikt på både kunskap och erfarenhet inom området.

Vem är du?
För att trivas i rollen som Operations Engineering Specialist tror vi att du har en mejeriteknikerutbildning eller 3-5 års likvärdiga erfarenheter inom processindustrin. Det är självklart meriterande med erfarenhet av arbete inom mejeri. Vi ser att du har god affärsförståelse och då arbetet innebär har en förmåga att förstå och analysera data. Det är viktigt att man i denna roll har en naturlig förmåga att driva på saker, samt att kunna leda med ett coachande förhållningssätt. Då man i denna roll har många kontaktpunkter ser vi att du är samarbetsvillig samt erfaren i stakeholder management.

Vad erbjuder vi?
Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar "från bondgården till tallriken". Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
Är du den vi söker? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 15/06/2023 men urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Site Director Jerker Wahlman, på 072 363 45 87 eller jerker.wahlman@arlafoods.com

We have a purpose for Good
At Arla, we strive to unlock the highest potential in each other while working together to create a sustainable future of dairy. We call it Stronger People Stronger Planet and it is deeply anchored in our organisation and founded on our commitment to respecting human rights, increasing access to healthy dairy nutrition, inspiring good food habits, and improving the environment for future generations. In order to succeed we need to hire people with a sustainable mindset. Could this be you?
Mer info
Kontaktperson
Jerker Wahlman
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 juni 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare