Nytänkande Verksamhetschef med stort engagemang till Vardagas nyetablering Villa Linné, i Kalmar

Nytänkande Verksamhetschef med stort engagemang till Vardagas nyetablering Villa Linné, i Kalmar

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete, engagerade medarbetare, goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap och förutsättningar att verkligen göra skillnad för de boende på Villa Linné.

Vardagas Villa Linné är ett helt nybyggt äldreboende i Kalmar som öppnar i november 2020. Vi kommer ha 60 platser i ljusa fräscha lägenheter och med stora generösa gemensamhetsrum, fördelat på 3 våningar med 6 antal enheter. Inom verksamheten kommer det att bedrivas både somatisk-och demensvård.

I samband med en nyetablering får du som verksamhetschef en unik möjlighet att ta ett spännande helhetsgrepp kring det nybyggda boendet. Du kommer att få rekrytera dina medarbetare och implementera rutiner och riktlinjer för boendet, medverka i säljinsatser och marknadsföring samt träffa potentiella boende och anhöriga under hösten 2020.


Om rollen

I rollen som verksamhetschef så leder och utvecklar du verksamhetens kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. Som stöd i ditt dagliga arbete kommer det att finnas gruppchefer i verksamheten som delar av sin arbetstid även arbetar i vård- och omsorgsarbetet.

Du är en god förebild genom att utöva ett synligt, närvarande och coachande ledarskap. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och närvarande i verksamheten. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs. Tillsammans med andra verksamhetschefer inom regionen ingår du i den regionala ledningsgruppen.

Vi ser gärna att du inför driftstarten på Villa Linné kan arbeta som verksamhetschef på någon annan av Vardagas verksamheter där du kommer att introduceras i vårt företag och arbetssätt.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi tror detta ledarskap skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Ledarskapsprogram
Som ny verksamhetschef kommer du att få genomgå vårt ledarprogram som blir en del av din utveckling. På det här sättet skapar vi en samsyn på ledarskapet inom Vardaga. Det ger alla chefer trygghet samt kompetens och motivation. Du får också få träffa många chefskollegor under programmet och du har möjligheter att skapa ditt eget nätverk.

Hos oss får du även:
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
  • Kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar.
Om Villa Linné
I en ny stadsdel som växer fram i Kalmar, Linnéstaden, kommer Vardaga att etablera ett helt nybyggt och fint äldreboende. Äldreboendet kommer att ha gångavstånd till natursköna Skälby.

Villa Linné kommer att vara ett äldreboende som är demenscertifierat vilket betyder att alla vi som arbetar här är utbildade i demens och bemötande via Demensakademin.

Verksamheten kommer att ha ett samarbete med företaget Ung Omsorg där ett team av ungdomar i åldrarna 14-18 år besöker verksamheten på helger och lov och utför olika aktiviteter samt sätter guldkant tillsammans med de boende.

Din erfarenhet och kunskap
Vi önskar att du är:

... är en nytänkande, positiv och engagerad person som är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
... är coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.
... tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål.
... är prestigelös, självständig och samarbetsvillig
... är affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.

Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex vis socionom, sjuksköterska, social omsorg) och erfarenhet av äldreomsorg. Du har även några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 2020-03-01
Sista ansökningsdag: 2019-12-22
Har du frågor? Kontakta gärna: Tomas Gustavsson på tomas.gustavsson@vardaga.se eller på tel. 070-325 75 62. Observera att det inte går att ansöka via E-post.
Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Facklig kontakt:
Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721
Mail: vision@ambea.se

Ansökan
Varmt välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se här är utbildade i demens och bemötande via Demensakademin.
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 dec 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet.

Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget.

Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Läs mer på vardaga.se