Trafikinspektör, utbildad

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Vår verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Vi på Förarprov har ett stort antal kundkontakter och är ofta kundens första kontakt med en myndighet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 450 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.
Trafikinspektör, utbildad

Arbetsuppgifter
Till förarprovskontoret i Kalmar, Avdelning Syd söker vi nu en utbildad trafikinspektör.

Dina arbetsuppgifter innefattar att planera och leda genomförandet av förarprov för behörighet B. Som trafikinspektör har du i uppgift att avgöra om personen har de kunskaper och färdigheter som krävs för ett godkänt körprov. Bemötande och tydlig information är viktiga delar i ditt arbete för att våra kunder alltid ska få de bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper.

Arbetet innebär myndighetsutövning och du meddelar beslutet muntligt direkt till den som genomfört provet i ditt dagliga arbete möter du många olika kunder och arbetar enligt fastlagt schema. Vi bemannar regelbundet provorterna i Kalmar län, vilket innebär resor utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad trafikinspektör och har eller har haft behörighet att förrätta förarprov för behörighet B. Det är meriterande om du har fler körkortsbehörigheter men det är inget krav. Du har goda kunskaper i Trafiklagstiftning samt att du kan kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser även fler språk som meriterande.

Då arbetet med att förrätta förarprov är en myndighetsutövning krävs det att du som person är analytisk, har förmågan att se helheten och kan fatta beslut i pressade situationer. Du ska vara utåtriktad och tycka om att möta nya människor och ha förmåga att sätta dig in i andras situation.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du bör ha goda kunskaper i engelska och det är meriterande med andra språk.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-09-30

Upplysningar

Kontorschef Inga-Lill Bogefors
010-124 0040

Saco Christina Eklööf
010-123 6759

ST Klas-Ove Kindlund
010-123 9890

SEKO Mats Hamberg
070-3133878
Jobbfakta
Kontakt

Ring Inga-Lill Bogefors, 010-124 0040

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 sept

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.