Projektledare Kalmar

Projektledare Kalmar

Arbetsuppgifter
Trafikverket Investering söker ett flertal projektledare till distriktets många pågående och kommande projekt. Vi har många typer av väg- och järnvägsprojekt med varierande komplexitet. De olika skedena i ett projekt gör att olika kompetenser behövs, då projekten sträcker sig från tidig planering till färdig infrastruktur. Därför söker vi just nu dig med lång erfarenhet men även dig som är lite mer junior inom projektledning. Med den bredd av projekt som finns på Trafikverket Investering kan vi anpassa rollen så att just du får rätt utmaning!

Tycker du om problemlösning och att arbeta med människor? Då kan vi utmana dig med något eller några av följande spännande projekt
 • planera och bygga gång- och cykelvägar
 • bygga nya mötesstationer
 • rusta upp järnvägsspår och kontaktledningar
 • skydda fastigheter från buller
 • planera och bygga vägar
 • öka trafiksäkerheten med mitträcken
 • trafiksäkra plankorsningar mellan järnväg och väg
Som projektledare arbetar du med att styra, leda och samordna investeringsprojekt. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. Du leder ett team ihop med projektingenjör och specialister som tillsammans med dig driver projektet framåt.

En viktig del i arbetet är samarbetet med ditt team och beställare, liksom med konsulter och entreprenörer. Som projektledare kommunicerar du även med exempelvis myndigheter, kommuner och allmänhet. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsulter och entreprenörer. Du följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål och ser till att kraven uppfylls. Vi har projekt över hela distriktet men vi försöker hitta din rätta utmaning så lokalt som möjligt.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har tidigare arbetslivserfarenhet som projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har arbetslivserfarenhet av projekt inom samhällsbyggnad exempelvis gatu-, väg- eller järnvägsprojekt
För att lyckas i rollen som projektledare drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas i Kalmar den 25:e oktober och 12:e november.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-14

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Rydström
0101242985

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Dennis Ryd
0101238466
Mer info
Kontaktperson Andreas Rydström
Telefon 0101242985
Område Kalmar stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.