Projektingenjör Väg Beläggning

Projektingenjör Väg Beläggning

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör arbetar du tillsammans med våra projektledare inom underhåll av väg och i den aktuella tjänsten mestadels inom vår beläggningsverksamhet. Våra åtgärder är viktiga för ett robust och framkomligt vägnät och påverkar många människor dagligen.

Du arbetar nära projektledare och kommer att ha en stor variation av arbetsuppgifter. Bland annat ska du stödja projektledaren i planering och uppföljning avseende tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö samt strukturera och administrera projekten i våra projektsystem. Det är viktiga uppgifter inom projektledning där du kommer att få stort ansvar. Du bistår projektledaren i interna och externa kontakter med till exempel entreprenörer, byggledare och allmänhet.

Projektingenjören kan komma att driva vissa delar självständigt inom ett projekt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, gärna med inriktning mot väg- och anläggningsområdet, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga.
  • har god förståelse för olika datasystem, exempelvis Microsoft Office
  • har goda kunskaper i svenska språket och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
  • har körkort för personbil
  • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
  • har ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas
  • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i projekt och arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
  • har erfarenhet från underhåll och/ eller byggande av väg och då särskilt inom beläggningsverksamhet
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-10

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Rekryterande chef Mattias Wigert
0101238406
Mer info
Kontaktperson Jonas Sjöholm
Telefon 0101238380
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 aug (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.