Traineeprogram – Elnätsdesigner (även kallad beredningstekniker)

Traineeprogram – Elnätsdesigner (även kallad beredningstekniker)

Har du några års arbetslivserfarenhet inom teknik, konstruktion och/eller energi och vill utvecklas och ta en ny riktning i karriären? Vill du arbeta i en spännande miljö i en tillväxtbransch och vara en aktiv del i att bygga "Det nya energisamhället"? Vill du vara med och designa Sveriges elnät och arbeta i en nyckelposition som elnätsdesigner (även kallad beredningstekniker)? Då är detta rätt chans för dig!

Hela energibranschen upplever stor brist på elnätsdesigners och därför väljer ONE Nordic, som en ledande aktör i branschen, att under februari 2020 starta upp ett nio månaders traineeprogram för att säkerställa långsiktig försörjning av medarbetare inom detta område.

Tjänsten som elnätsdesigner är ofta varierande med olika arbetsuppgifter och många kontaktytor. Du arbetar i team tillsammans med projektledare, montörer och projektadministratörer och ni tillsammans ansvarar för att driva projekten på ett säkert och lönsamt sätt. Som elnätsdesigner tar du fram beslutsunderlag, utreder och projekterar nybyggnations- och underhållsprojekt inom Sveriges elnät.

Läs mer på vår hemsida om elnätsdesigners vardag och arbetsuppgifter!

http://www.one-nordic.se/Jobba-hos-oss/Traineeprogram-elnatsdesigner-beredningstekniker/

Traineeprogrammet – vårt erbjudande
Som trainee på ONE Nordic blir du anställd hos en av Sveriges största leverantörer av tekniska tjänster, underhåll och entreprenad inom energisektorn. Vårt erbjudande är:
  • En tillsvidareanställning på en av våra lokala avdelningar
  • Marknadsmässig ingångslön
  • Genomarbetat program för hela traineeperioden som kombinerar ordinarie arbete med ett påkostat utbildningsprogram
  • Stöd av en handledare under hela programmet
  • Vidareutbildningar efter traineeprogrammets slut för att bli certifierad elnätsdesigner
  • Brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter och personlig utveckling i en starkt växande bransch
Vem är du?
Vi söker dig som har gymnasieutbildning, YH-utbildning eller liknande tillsammans med några års arbetslivserfarenhet - gärna med inriktning mot el, teknik, konstruktion och/eller energi.

Då rollen som elnätsdesigner innebär ett nära samarbete med såväl kollegor som kunder och markägare är det viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor där din sociala och kommunikativa förmåga är en framgångsfaktor. Noggrannhet, driv och god struktureringsförmåga är också viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Som entreprenör värdesätter vi att du arbetar bra såväl självständigt som i grupp, är serviceinriktad med stort affärsfokus. För oss är det en självklarhet att alla medarbetare delar vårt höga säkerhetstänk.

B-körkort är ett krav liksom goda kunskaper i svenska.

Vi söker traineer över hela Sverige, men främst i orterna Örebro, Kalmar, Helsingborg, Malmö och Växjö med omnejd.

Låter det spännande?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta traineeprogramansvarig Andrea Rexö på tel. +46702997906 eller email Andrea.Rexo@one-nordic.se.

Passar du in på ovanstående profil, tveka då inte att ansöka redan idag!

Sista ansökningsdatum: 2019-11-30

Fackliga kontakter
Anders Kristiansson (SEF), tel.0705-916789
Ola Skogström (Unionen), tel. 0705-648492
Maria Granqvist (Unionen), tel. 0703-244028
Adnan Puzic (Sveriges Ingenjörer), tel. 0703-422024
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Trainee
Hemsida http://www.one-nordic.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ONE Nordic koncernen är Nordens ledande leverantör inom energitekniska tjänster, service och entreprenad. Koncernen hjälper energiproducenter, energidistributörer samt energianvändare såsom industrier, kommuner, fastighetsförvaltare och ägare av trafik- och belysningssystem att modernisera och optimera sina anläggningar. Koncernen ägs av Altor Fund III till 90, 5 procent och E.ON, 9,5 procent. ONE Nordic koncernen har cirka 1 100 medarbetare och omsätter 2,3 miljarder SEK. ONE Nordic koncernen är verksam i Sverige och Norge och huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på www.one-nordic.se.