Maskinkonstruktör - Väldsledande CNC-maskiner

Maskinkonstruktör - Väldsledande CNC-maskiner

Modig Machine Tool är ett innovativt företag som verkar på en global marknad. Företaget tillverkar världsledande högteknologiska CNC-maskiner, främst till flygplansindustrin. Modig är i ett expansivt skede, vilket resulterat i ett behov av att plocka hem delar av idag outsourcad maskin-konstruktion.

Vi söker dig som har potential att på sikt bygga upp och leda funktionen Konstruktion internt på Modigs. Vi letar internationellt efter dig med rätt kompetens och personlighet och kan därför erbjuda tillfälligt boende. Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSBESKRIVNING

Anställningsort: Kalmar län

Jobbtitel: Konstruktör

Rapporterar till: VD

Som konstruktör på Modig kommer du att ta fram konstruktionslösningar, utveckla tekniska lösningar, ta fram relevanta uppdragsunderlag och ansvara för ritningar och andra tekniska handlingar.

Du ansvarar för design och konstruktion baserat på lösningar framtagna av ledningen. Det framtagna materialet kommer att användas i offertfaser samt som inköpsunderlag för egendesignade maskiner.

I dina arbetsuppgifter ingår design och dimensionering av komponenter och maskiner samt framtagning av dokumentation som ritningsunderlag för inköp och produktion.

Du blir en aktiv och viktig del i det tekniska teamet och bidrar med konstruktions- och tillverkningstekniska frågor. På sikt finns potential att utöka funktionen Konstruktion där det finns stora möjligheter för rätt person.

KVALIFIKATIONER

Du har en examen som högskoleingenjör eller motsvarande med erfarenhet av maskinkonstruktion, meriterande är om du har designat inom CNC-teknik. Du har erfarenhet av ett eller flera CAD-konstruktionsverktyg, meriterande är Solid Works.

Vi ser gärna att du har en vana av att rita tolerans- och passningsbilder samt utföra FEM-beräkningar. Meriterande är även om du har erfarenhet av att konstruera gjutgods och gjutgodsmodeller.

Som person är du noggrann, har god initiativförmåga, kan arbeta självständigt, är kommunikativ och trivs bra med att arbeta med många olika kontaktytor, både internt i organisationen och externt.

Du brinner för högteknologiska maskiner och vill vara med att utveckla Modig framåt och bidra till att bevara den familjära andan på Modig.

Du har mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift. I denna tjänsten är B-körkort ett krav.

ANSÖKAN

För frågor är du varmt välkommen att vända dig till Executive Assistant, Therese Kälvö på 076-338 74 43. Ansökan sker via Blockets ansökningsformulär. Vi kommer löpande kalla till intervjuer men vill ha din ansökan senast 30 juli.
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.modig.se
Sista ansökningsdag 30 juli (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Modig Machine Tool är ett familjeägt företag känt som världens ledande tillverkare av specialtillverkade maskiner till flygplansindustrin. Vårt starka engagemang för kvalitet belönas med ordrar från ansedda företag som Airbus, Saab, Embraer, Gulfstream, Bombardier, Spirit, AVIC, Cessna och Sikorsky. Modig skapar innovation. Modig skiljer sig från konkurrenterna genom en integrerad lösning som inkluderar problemlösning, skräddarsydd tillverkning, provning, utbildning och fortlöpande teknisk kundsupport. Det finns inget utrymme för kompromisser i kvaliteten hos Modig. Läs mer på www.modig.se