Maskinkonstruktör - Modig Machine Tool AB

Maskinkonstruktör - Modig Machine Tool AB

Modig Machine Tool är ett internationellt företag som tillverkar världsledande CNC-maskiner till prestigekunder som Boeing, Spirit, SAAB och Toyota.

Brinner du för bearbetningsmaskiner och konstruktion, läs vidare!

Vi söker dig som har hjärta och brinnande intresse för CNC-maskiner. Kanske är du ingenjör med inriktning mot maskinteknik, kanske har du arbetat många år med maskiner och tagit klivet över till design och konstruktion, ja då kallar vi det livets skola.

Så länge du är en fena på konstruktion,
maskinteknik och bearbetning och vill vara en del av ett familjärt och innovativt företag, vill vi komma i kontakt med dig!

ARBETSBESKRIVNING


Jobbtitel: Konstruktör

Rapporterar till: VD

Som konstruktör på Modig kommer du att ta fram konstruktionslösningar, utveckla tekniska lösningar, ta fram relevanta uppdragsunderlag och ansvara för ritningar och andra tekniska handlingar.

Du ansvarar för design och konstruktion baserat på lösningar framtagna av ledningen. Det framtagna materialet kommer att användas i offertfaser samt som inköpsunderlag för egendesignade maskiner.

I dina arbetsuppgifter ingår design och dimensionering av komponenter och maskiner samt framtagning av dokumentation som ritningsunderlag för inköp och produktion.

Du blir en aktiv och viktig del i det tekniska teamet och bidrar med konstruktions- och tillverkningstekniska frågor.

KVALIFIKATIONER

Du har en examen som högskoleingenjör eller motsvarande, med erfarenhet av maskinkonstruktion. Meriterande är om du har designat inom CNC-teknik och har erfarenhet av ett eller flera
CAD-konstruktionsverktyg, gärna Solid Works.

Vi ser gärna att du har en vana av att rita tolerans- och passningsbilder samt utföra FEM-beräkningar. Meriterande är även om du har erfarenhet av att konstruera gjutgods och gjutgodsmodeller.

Som person är du noggrann, har god initiativförmåga, kan arbeta självständigt, är kommunikativ och trivs bra med att arbeta med många olika kontaktytor, både internt i organisationen och externt.

Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

VILLKOR

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Lön: Enl. ök

Tillträde: Enl. ök

Placeringsort: Kalmar

ANSÖKAN

För frågor är du varmt välkommen att vända dig till, Therese Kälvö på 076-338 7443

Välkommen med din ansökan till career@modig.se

Vi kommer löpande kalla till intervjuer men vill ha din ansökan senast 28 februari.
Mer info
Kontaktperson Therese Kälvö
Email Mejla Therese Kälvö
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.modig.se
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Modig Machine Tool är ett familjeägt företag känt som världens ledande tillverkare av specialtillverkade CNC-maskiner. Företagets starka engagemang för kvalitet, belönas med ordrar från ansedda företag som
Airbus, Saab, Embraer, Gulfstream, Bombardier, Spirit, AVIC, Cessna och Sikorsky. Modig skiljer sig från konkurrenterna genom en integrerad lösning som inkluderar problemlösning, skräddarsydd tillverkning, provning, utbildning och fortlöpande teknisk kundsupport. Det finns inget utrymme för kompromisser i kvaliteten hos Modig. Läs mer på www.modig.se