Teknisk rådgivare

Teknisk rådgivare

Lämplig bakgrund är teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot energi, vvs och styr-och regler och/eller arbete inom installatörsledet.

I din roll som teknisk rådgivare hanterar du frågeställningar och support för bolagets lösningar med produkter inom bland annat fjärrvärmecentraler, FTX-aggregat, värmepumpar, varmvattenberedare och värmepannor.

Du blir en viktig del i ett team som ansvarar för rådgivning och support – bland annat mot våra servicepartner och återförsäljare. Att hålla i utbildning, såväl internt som externt, är en del av tjänsten.

Vi erbjuder ett fritt och omväxlande arbete där tekniskt arbete varvas med kundkontakt. Utbildning för arbetsuppgifterna sker internt.

God datorvana är ett krav, liksom god social förmåga eftersom jobbet innebär kundkontakter.

Branschkunskap och arbetslivserfarenhet av klimatanläggningar med inriktning på värme, styr och reglering, kyla eller ventilation är meriterande, men inget krav.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Du blir stationerad på vårt svenska huvudkontor i Kalmar. Du kommer att ha ett tätt samarbete med respektive regionansvarig säljare.

För mer info om tjänsten kontakta Peter Berg, VD, 0766-69 60 67 eller peter.berg@metrotherm.se, dit du även skickar din ansökan tillsammans med CV. Skicka gärna in din ansökan omgående, då vi tillämpar löpande urval (dock allra senast 2019-12-08).
Mer info
Telefon 00000000
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Metro Therm började leverera värme redan 1921 och idag är man Sveriges bredaste leverantör av värmeprodukter. Metro Therm gruppen omsätter ca 850 MSEK och har sitt huvudsäte i Danmark. Metro Therm AB har sitt svenska huvudkontor och lager i Kalmar. Företaget omsätter ca 100 MSEK och har 15 medarbetare. Metro Therm ingår i börsnoterade NIBE koncernen med över 20 miljarder i omsättning och ca 15 000 medarbetare runt om i världen.

Den grundläggande idén är att samla alla former av lösningar för uppvärmning av vatten inom MTG-gruppen genom offensiv produktutveckling och marknadsorienterad expansion. Därmed kan man vara en trovärdig samarbetspartner både nationellt och internationellt.

METRO THERM arbetar inom områdena varmvattenberedare, bostadsventilation, fjärrvärme, värmepannor (el, pellets, ved), solenergi och ackumulatortankar. Företaget kan erbjuda kompletta system till kommersiella fastigheter såväl som enskilda installationer för privatpersoner.

METRO THERMS kunder är i regel Sveriges VVS-grossister. Även hustillverkare och energiverk är en viktig målgrupp.

Därutöver bearbetar METRO THERM, som har en stark position bland svenska VVS-grossister, även aktivt de återförsäljare/VVS-installatörer samt vvs-konsulter som verkar på den svenska marknaden.