Biträdande teamchef till Kalmar

Om jobbet

Livsmedelsverket söker en biträdande teamchef till team Kalmar som tillhör avdelning östra Götaland. Teamet består av ca 28 personer och ansvarar för Livsmedelsverkets kontroller. Vi tror att du är effektiv och tydlig i ditt arbete, får saker att hända samt har en positiv inställning. Hos oss kommer du få utrymme att utvecklas i din roll som ledare.

En nytänkande livsmedelskontroll
Nya matvanor och globala livsmedelskedjor, befolkningsökning och klimatförändring. En alltmer sammansatt livsmedelsvärld tar form, riskerna för osynliga smittor och hoten mot folkhälsan ökar. Livsmedelsverket satsar på att öka kunskapen och effektiviteten i kontrollen, arbeta mer metodiskt, uppsökande och analyserande. Att bli mer nytänkande. De senaste årens matfuskskandaler har gjort konsumenterna mer medvetna. Allt fler vill kunna lita på att maten är korrekt producerad och rätt märkt. Och det tycker vi är positivt. Livsmedelsverket ser kontrollen som en trygghet för konsumenten och en framgångsfaktor för livsmedelsproducenter i Sverige.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att arbeta med bemanning, verksamhetsplanering, uppföljning och arbetsmiljö. Du arbetar även med teamets och medarbetarnas utveckling samt håller i medarbetar- och lönesättande samtal. Beroende på din tidigare bakgrund och erfarenhet så kan arbetsuppgifterna variera och du kommer ges möjlighet att växa in i rollen. Som biträdande teamchef ersätter du teamchefen vid dess frånvaro. Stationeringsort är Kalmar. Resor i samband med möten ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer
Du är veterinär, livsmedelsinspektör, livsmedelskontrollant eller har annan relevant utbildning. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav, precis som god administrativ förmåga och goda kunskaper i Office-paketet. Det är meriterande om du har chefserfarenhet sedan tidigare och erfarenhet av kontrollarbete och myndighetsutövning, gärna inom livsmedelssektorn.

Personliga egenskaper
Som biträdande teamchef är det viktigt att du trivs med att arbeta med människor och är intresserad av att utveckla dina medarbetare och ditt ledarskap. Du har förmåga att skapa relationer på olika nivåer och strävar efter att möta behov och förväntningar, både hos kollegor och kontakter utanför organisationen. För att lyckas i rollen måste du ha en god förmåga att organisera och planera det dagliga arbetet. Du är van vid att arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta. Vidare behöver du vara flexibel och drivande i förändringsarbete. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag: 2017-06-28. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Livsmedelskontrollen/team Kalmar, avdelning östra Götaland

Diarienummer: 2017/01876

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Törnblad. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
Jobbfakta
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 juni

Om företaget

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 500 medarbetare, varav drygt 300 i Uppsala och ytterligare 200 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.