System/elektronikingenjör sökes till världsledande företag!

System/elektronikingenjör sökes till världsledande företag!

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör/elingenjör kommer du att arbeta med och understödja avdelningen för el-utveckling och även vara en länk och ett stöd för montering, mekanik och andra delar av företaget inom ditt huvudområde. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt utveckla och uppdatera programvara, elsystem, kretskortslösningar och kablage på uppdrag av CTO. Du kommer också att uppföra dokumentation och ritningar av elsystem, utveckla mjukvara och andra system på Kalmar Motors produkter.

Arbetet kan t.e.x innebära att ta fram förslag för nyutveckling och uppdatering av programvara, förenkling av elsystem och kretskortslösningar, skapa underlag för färdiga elsystem, prototyper av kabelslingor och kretskort för extern tillverkning och sedan upphandla dessa.

Genomföra och sammanställa tester för kvalitet av produkterna samt utveckla system för dokumentation och felsökning av el- och CAN-bus system. Arbetet kan också innebära kundbesök, serviceresor, övrig dokumentation inom området och ansvar att uppdatera filhanteringssystemet. I din roll som System ingenjör kommer du även ha en tät kontakt med produktionen och arbeta med ständiga förbättringar tillsammans med övrig personal.

Formell kompetens
  • Högskola-/civilingenjör inom elektronik/fordons-el och eller dokumenterad erfarenhet inom området
  • Teknisk kunnande och intresse, gärna med erfarenhet från branschen
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (tyska eller andra språk är meriterande)
  • Körkort och tillgång till egen bil
  • Datorvana (MS-Office)
  • Kunskap inom ritningsläsning och ritningsprogram
Meriterande:
  • Erfarenhet från elfordonsutveckling samt hybridfordon
  • Erfarenhet av fordonskommunikation
  • Erfarenhet av kravställning på system-och funktionsnivå
  • Kunskap i ritningsprogram E3
Din bakgrund

Vi ser gärna att du sen tidigare har dokumenterad kunskap och erfarenheter inom teknik och fordons-el gärna i rollen som ingenjör. Du har ett stort intresse för teknik och är van att driva ditt arbete mot uppsatta mål inom området för system. Du har tidigare arbetat med processer och metoder inom fordonsindustrin och utvecklat koncept inom området.

Personliga egenskaper

Du behöver vara bra på att samarbeta och analysera din omgivning inom ditt expertområde då du kommer att arbeta med flera system som ska vävas samman i slutprodukten. Du är analytisk och ansvarstagande i ditt sätt att tänka kring tekniska problem och hur du arbetar för att lösa uppgifter och utmaningar av ny teknologi. Du är duktig på att hitta kärnan i komplexa problem och frågor samt duktig på att kommunicera i tal och skrift. Du arbetar strategisk och i ett bredare perspektiv samt är duktig på att söka ny kunskap och utveckla koncept till färdiga lösningar.

Du besitter också en kreativ förmåga och öppenhet gentemot nya idéer och erfarenheter. Du har en god förmåga att planera ditt arbete i förväg och arbeta på ett systematiskt och organiserat sätt. Du är duktig på att följa riktlinjer och procedurer samt fokuserar på att leverera service och produkter av hög kvalitet för att skapa bästa kundtillfredsställelsen i enlighet med företagets normer. Du har också förmågan att anpassa dig inför förändringar och kunna hantera och arbeta under press när arbetet kräver det.

Anställningsform/omfattning/tjänstgörings ort

provanställning 6 månader/ heltid/ Kalmar med goda möjligheter till anställning hos företaget.

Arbetstid: 07.00-16.00

Tillträdesdag

Omgående

Information

Ansökan sker www.lernia.se/jobb/

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 jan 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kalmar Motor har i över 45 års tid utvecklat och tillverkat flygplansdragare och andra specialfordon till olika flygbolag, luftfartsmyndigheter och industriföretag världen över. Detta gör att företaget idag är ett av de äldsta i branschen och även är marknadsledande inom el- och hybridteknik. Besök www.kalmarmotor.com för mer information.

Nu har du chansen att bli en del av detta världsledande företag då företaget ser ett behov av att utöka personalstyrkan med en system ingenjör inom fordonselektronik. Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag på www.lernia.se/jobb/kalmar