Mätningsingenjör, Kalmar

Mätningsingenjör, Kalmar

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbete. Arbetet består även i att utföra transformationer och plantolkning m.m. Andra arbetsuppgifter som förekommer är exempelvis fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete. Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter. Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och kan vara fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor och utförs självständigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete. Vi vill även att du: * har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift * har förmåga att ta egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt, * har ett kommunikativt och ödmjukt förhållningssätt till dina kollegor, * är effektiv och kvalitetsmedveten, * trivs att arbeta i team samt dela med dig av dina kunskaper, * har god samarbetsförmåga samt värdesätter både din egen och dina kollegors tid, * har B-körkort. Det är meriterande om du har: * arbetslivserfarenhet inom förrättningsmätning * erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning, * kunskaper inom fastighetsrätt, * erfarenhet av arkivforskning i lantmäteriförrättningar Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anton Stampe
Telefon 0480-456505
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!