Mätnings-och kartingenjör, Kalmar

Mätnings-och kartingenjör, Kalmar

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Som mätnings- och kartingenjör får du arbeta teambaserat i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter. Arbetet sker främst med övriga medarbetare på ditt kontor, men även med medarbetare på andra kontor inom Fastighetsbildning. Det är ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete för dig som vill kombinera innearbete (beräkning, kartframställning) med arbete i fält. Du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbeten i lantmäteriförrättningar, samt utföra transformationer och plantolkning. Andra arbetsuppgifter som förekommer är exempelvis fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete. Vårt karthanteringssystem är Geosecma. Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och kan vara fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor inom i första hand Blekinge, Småland och Öland. Som mätnings- och kartingenjör behöver du även vara beredd på att resa inom resten av landet, då uppdrag kan förekomma på andra orter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete. Vi vill även att du: * har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift * har förmåga att ta egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt, * har ett kommunikativt och ödmjukt förhållningssätt till dina kollegor, * är effektiv och kvalitetsmedveten, * trivs att arbeta i team samt dela med dig av dina kunskaper, * har god samarbetsförmåga samt värdesätter både din egen och dina kollegors tid, * har B-körkort. Det är meriterande om du har: * arbetslivserfarenhet inom förrättningsmätning * erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning, * kunskaper inom fastighetsrätt, * erfarenhet av arkivforskning i lantmäteriförrättningar Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anton Stampe
Telefon 0480-456505
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!