Sommarjobb/extrajobb 2020 - Omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning

Sommarjobb/extrajobb 2020 - Omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning

Om arbetsplatsen
Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Om du vill träffa oss så finns vi på:
* Arbetsförmedlingens jobbmässa på Guldfågeln arena torsdag den 13 februari.
* Gå till kalmar.se/sommarjobb där vi löpande uppdaterar på vilka mässor och evenemang vi deltar.


Arbetsuppgifter
Till sommaren söker vi dig som vill ha ett viktigt och roligt sommarjobb.

Vill du jobba med att hjälpa människor ska du jobba hos oss. Hos oss kan du jobba inom omsorgen om äldre eller personer med funktionsnedsättning. De här jobben innebär att du kommer att få värdefulla erfarenheter i mötet med olika människor.

Dina arbetsuppgifter kan vara att hjälpa människor med vardagliga sysslor och framförallt visa personlig omtanke. Vår verksamhet pågår hela tiden, vardagar, kvällar och nätter. Dina arbetstider styrs av verksamheternas behov.

Kvalifikationer
Till många av våra sommarjobb kräver vi inga förkunskaper eller arbetslivserfarenhet men för att trivas och göra ett bra jobb behöver du ha ett genuint intresse för människor. Du behöver inte kunna allt, du kommer att få en ordentlig introduktion innan du börjar jobba.

Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom:
* vård- och omsorgsprogrammet
* barn- och fritidsprogrammet
* sjuksköterskeprogrammet
* eller annan lämplig utbildning
Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenheter inom omvårdnadsarbete. Har du dessutom arbetat hos oss tidigare och har goda referenser är även det meriterande. Vi är också intresserade av dig som har pedagogisk eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning.

För samtliga våra sommarjobb ska du vara minst 18 år.

Ansökningshandlingarna kommer att behandlas löpande så därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

För att kunna komma i fråga för en anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Detta utdrag finns på polisens webbplats. Vid frågor om utdraget kontakta Annika Eriksson eller Lars-Rune Ehrnborg.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Annika Eriksson
Telefon 0480-45 38 81
Område Kalmar stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (12 dagar kvar)