Förstelärare i matematik med särskilt uppdrag

Förstelärare i matematik med särskilt uppdrag

Förvaltningskontoret Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten
Vill du pröva en ny typ av tjänst som matematiklärare? Där du planerar för ett fåtal kvalitativa matematiklektioner som du sedan genomför tillsammans med kollegor på våra skolor i Kalmar kommun. Har du engagemang och stort intresse för att driva matematikutveckling inom skolan? Är du van att bedriva en varierad matematikundervisning som inspirerar både elever och kollegor? Den här annonsen gäller två tjänster som förstelärare i matematik, med särskilt uppdrag.

Från och med höstterminen 2019 får eleverna i grundskolan ytterligare undervisningstid i matematik. Under första läsåret kommer utökningen enbart ske i årskurs 7, för att därefter stegvis omfatta även årskurs 8 och 9. Syftet är att stärka matematikämnet och att få fler elever behöriga till gymnasiet. För att få en bestående förändring väljer Kalmar kommun att göra en satsning som ska skilja sig från ordinarie undervisning. Att förstärka med två ambulerande matematiklärare som tillsammans med ordinarie lärare ska undervisa grupper av elever i årskullen. Detta möjliggörs genom att den extra timmen i årskurs 7 schemaläggs parallellt på varje skola. Syftet är att sprida framgångsrika metoder, stärka likvärdigheten samt höja måluppfyllelsen.

Mer specifikt innebär arbetet att:
  • tillsammans med en kollega planera en undervisningstimme per vecka som sedan genomförs tillsammans med ordinarie lärare i alla klasser i årskurs 7
  • planera för undervisning av kritiska moment som identifierats av ämnesgruppen i matematik årskurs 7-9
  • uppmuntra samt inspirera till utveckling av ämnesmetodik
  • främja utveckling i matematik som leder till ökad likvärdighet
  • Under första läsåret ingår förstärkning av undervisning i några klasser i årskurs 9 tillsammans med ordinarie lärare.
Tjänsterna skiljer sig från traditionella lärartjänster, eftersom du i denna tjänst varken kommer skriva omdömen, sätta betyg, genomföra utvecklingssamtal eller vara mentor. Tillträde sker vid läsårsstart 2019/2020.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa i matematik i årskurs 7-9. Tjänsten kräver att du har en betydande erfarenhet i yrkeslivet och att du av arbetsgivaren bedöms som särskilt skicklig i din yrkesutövning.

Vi förväntar oss att du kontinuerligt underhållit och utvecklat din kompetens inom matematik och kan därför betraktas som en kunskapsresurs för andra. Du har goda idéer om hur en varierad, laborativ och konkret undervisning ska bedrivas. Du har intresse av att utveckla elevernas motivation och självkänsla i matematik genom mental träning.

Din pedagogiska insikt är mycket god och du är väl insatt i skolans uppdrag och styrdokument. Likaså är du väl förtrogen med IT som pedagogiskt verktyg. Som person är du inspirerande och har god samarbetsförmåga.

Du behöver också ha körkort och tillgång till bil.

Det går bra för Kalmar. Vi växer som aldrig förr och hela kommunen präglas av framåtanda. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa mot ett ännu bättre Kalmar.

I Kalmar kommun har alla barn och elever rätt att få de bästa förutsättningarna att nå sin absoluta förmåga. Förskolan, skolan och fritidshemmen ska fånga alla barns och elevers lust att lära sig och utmana varje individ att vilja utvecklas.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontakt
Emad Soukiyh
Administrativ chef
0480-45 30 10

Katarina Sandberg
Verksamhetsutvecklare
0480-45 30 03

Fackliga företrädare
Jeanette Wahlgren
Lärarförbundet
0480-45 02 11

Christer Nilsfors
Lärarnas riksförbund
0480-45 02 15

Övrig information
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Emad Soukiyh
Telefon 0480-45 30 10
Område Kalmar stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://kalmar.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer och en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och har fyra år i rad blivit utsedd till Sveriges bästa sommarstad.

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!