Enhetschef - Familjehemsenheten

Enhetschef - Familjehemsenheten

Om tjänsten
Vill du vara med och leda resan mot en socialtjänst i toppklass? Gemensamt arbetar vi för att trygga, säkra och stödja barn och ungas levnadsvillkor.

Nu söker vi en enhetschef till Familjehemsenheten inom verksamhetsområde barn och familj. Familjehemsenheten rekryterar familjehem, jourhem, kontaktfamiljer, HVB samt kontaktpersoner. Du är underställd en verksamhetschef och har personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten. Vi söker dig som har drivet och förmågan att leda, motivera och skapa engagemang hos dina medarbetare. Du kommer att arbeta processorienterat och ingå i ett team med andra enhetschefer.

För att ge dig rätt förutsättningar för att lyckas i ditt uppdrag som chef hos oss får du en mentor och vi har väl utvecklade stödfunktioner samt chefs- och ledarutbildningar. Vår ledningsfilosofi möjliggör för dig att växa som ledare och få en personlig utveckling.

Vi kommer löpande kalla aktuella kandidater till intervju under ansökningstiden.

Din profil
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet, erfarenhet av familjehemsvård samt har kunskap om lagstiftning inom verksamhetsområdet.
Din förmåga att samarbeta med andra och att ta ansvar är hög. Att nå resultat och att ständigt försöka utveckla saker till det bättre är viktigt för dig.
Vi förutsätter att du delar vår värdegrund - I ett Kalmar för alla möter vi dig med respekt och engagemang. Vi finns här för dig.

Körkort B är ett krav.

I Kalmar är det alltid nära till rekreation och naturupplevelser. Oavsett var du bor i kommunen, har du aldrig långt till havet. Här finns gott om möjligheter till ett kustnära boende. Tillsammans med en bra kommunal service och ett stort utbud av handel och nöjen ger det en mycket hög livskvalitet.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 150 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi 5 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontakt
Ann-Charlotte Hedström
Verksamhetschef
0480-45 37 80

Fackliga företrädare
Annelie Österberg
Akademikerförbundet SSR
0480-45 00 97

Madeleine Hermansson
Vision
0480-45 09 76

Övrig information
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlotte Hedström
Telefon 0480-45 37 80
Område Kalmar stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://kalmar.se
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer och en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och har fyra år i rad blivit utsedd till Sveriges bästa sommarstad.

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!