Biståndshandläggare - LSS barn

Biståndshandläggare - LSS barn

Om tjänsten
Vi söker dig som vill jobba med handläggning enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, för barn och ungdomar. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, bedöma och fatta beslut om insatser enligt LSS samt att följa upp beviljade insatser. Vi har ett nära samarbete med våra utförare och andra samarbetspartners.

Du kommer att jobba tillsammans med kunniga och engagerade kollegor och ingå i ett sammanhang där all myndighetshandläggning som rör barn är samlad. Vår enhet består både av LSS-handläggare och socialsekreterare och vi strävar efter att ha en helhetssyn på barns och familjers behov.
Vi arbetar idag i verksamhetssystemet ProCapita, men har påbörjat förberedelser för att under året gå över till IBIC (individens behov i centrum) och LifeCare. Vi är delaktiga i det arbete Socialstyrelsen gör för att IBIC ska kunna användas för bedömningar av barns behov.

Din profil
Du har socionomexamen eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av myndighetshandläggning, gärna inom LSS, är meriterande. Du har god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer och vara engagerad i ditt arbete. Det är viktigt att du har kunskaper i rådande lagstiftning och att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift. Arbetsuppgifterna förutsätter att du kan och vill arbeta självständigt, strukturerat och flexibelt, men även i nära samarbete med andra när så behövs.
Har du arbetat i verksamhetssystemet ProCapita är det en fördel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort B är ett krav.

I Kalmar är det alltid nära till rekreation och naturupplevelser. Oavsett var du bor i kommunen, har du aldrig långt till havet. Här finns gott om möjligheter till ett kustnära boende. Tillsammans med en bra kommunal service och ett stort utbud av handel och nöjen ger det en mycket hög livskvalitet.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 150 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi 5 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontakt
Linda Ulestedt
Enhetschef
0480-45 08 58

Fackliga företrädare
Maj-Lis Lindberg
Vision
0480-45 02 21

Emma Frost
Akademikerförbundet SSR
0480-45 00 00

Övrig information
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Linda Ulestedt
Telefon 0480-45 08 58
Område Kalmar stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://kalmar.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer och en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och har fyra år i rad blivit utsedd till Sveriges bästa sommarstad.

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!