Kabel-/fibertekniker

Kabel-/fibertekniker

Vi söker en Kabel- /fibertekniker till Eltel i Kalmar. Är du personen vi söker?
Vi söker en engagerad Kabel-/fibertekniker till vårt affärsområde Communication.

Vårt affärsområde erbjuder anslutningstjänster, dygnet-runt-service samt övervakning av befintliga fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet.

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som Kabel-/ Fibertekniker på vårt team handlar om att upprätthålla kritisk infrastruktur, vilket du kommer att göra genom att bl.a. felsöka samt skarva och terminera kopparkabel och optisk fiber i våra kunders nät. Du kommer att tillhöra ett team med stor teknisk bredd och kompetens. Vi arbetar i en varierad miljö, både inomhus, utomhus hos företag såväl som privatpersoner

Som tekniker hos oss utgår du hemifrån och startar arbetsdagen ute hos kund. Arbete kan komma att vara på annan ort. Då vi jobbar mot en mängd olika avtal kan omprioriteringar ske under dagen vilket innebär att du som person måste vara flexibel samt ha förmågan att ta initiativ och lösa problem som dyker upp. Du produktionsleds av en produktionsplanerare som hjälper och stöttar dig vid behov.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Vem är du
 • Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med kopparkabel och fiber.
 • Du behärskar svenska i tal och skrift
 • Du har körkort med minst behörighet B, BE är meriterande
 • Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden
 • Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt
 • Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande
 • Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig
Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet!

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
 • Arbete ute i fält i koppar- och fibernät
 • Felsökning i koppar- och fibernät
 • Skarvning av både bly- och plastkabel
 • Fibersvetsning
 • Skarvning av Ribbon-fiber
 • Mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
 • Dokumentation, läsning och tolkning av nätschema
Det är meriterande om du är certifierad och har kännedom om telenätets och/eller fibernätets uppbyggnad samt erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet.

Ansökan och frågor
Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Teamchef Johan Danielsson, 0767-985610.

Välkommen med din ansökan!

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Johan Danielsson
Telefon 076 798 56 10
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.eltelnetworks.com/sv/svenska
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.

Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se och vår karriärsida https://jobb.eltelnetworks.se/