Fibertekniker till Eltel i Kalmar

Fibertekniker till Eltel i Kalmar

Vi söker flera fibertekniker till vårt affärsområde Communication Build.

Vårt affärsområde Communication Build ansvarar för att planera och bygga nya fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet.

Dina arbetsuppgifter

Att arbeta som fibertekniker på teamet innebär bl.a. att ni ska skarva och terminerna optisk fiber i våra kunders nät. Ni kommer i huvudsak att arbeta i Kalmar-området med 5-10 mils radie men arbete kan även förekomma på andra geografier.

Vem är du:

Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och jobba självständigt. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet.

Du har minst 1-års dokumenterad erfarenhet av arbete med fiberinstallationer eller andra elinstallationer.

Du behärskar svenska i tal och skrift.

Du har körkort med minst behörighet B.

Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden.

Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt.

Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande.

Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig.

Vi ser gärna att samtliga medlemmar i teamet har erfarenheter av:
 • Arbete ute i fält som fibertekniker
 • Arbete med kundinstallationer/montering
 • Fibersvetsning
 • Skarvning av Ribbon-fiber
 • Mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
 • Felsökning
 • Dokumentation, läsning och tolkning av nätschema
 • Framtagning av skarvschematik
 • Rapportering
 • Arbete i projektform
 • Arbete med FTTH-relaterad utrustning/instrument och stödsystem
Meriterande:

Det är meriterande om du är certifierad och har kännedom om telenätets och/eller fibernätets uppbyggnad, erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet samt om du innehar behörighet inom el.

Ansökan och frågor

Sista ansökningsdag är 2019-02-08. Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta: Teamchef Kjell Gummesson, 070- 607 52 83.

Välkommen med din ansökan !

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.eltelnetworks.com/sv/Svenska/
Sista ansökningsdag 28 feb (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Eltel är stolta över att kalla oss doers. Vi kombinerar kunskap och kompetens med en väldigt praktisk inställning till arbete. Vi leder utvecklingen inom infranetindustrin och söker begåvade människor till vårt växande team av Eltel-proffs. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för doers som du. För att stödja din utveckling, erbjuder vi ett brett utbud av utbildning, allt från allmän yrkesutbildning till ledarskapsprogram. Vi ger dig möjlighet att utvecklas i din roll med frihet och mandat att ta egna beslut. Det finns inga förutbestämda karriärvägar inom Eltel, så dina möjligheter att utvecklas är obegränsade. Om du har entreprenörsanda, så kan vi hjälpa dig att utarbeta en plan för att kunna utveckla de färdigheter du behöver ha för att lyckas i ditt arbete.

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk - Infranets - inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2017 hade Eltel en omsättning på 1,3 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 8 000. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.