Systemspecialist / teknisk projektledare till Mekka Traffic Group

Systemspecialist / teknisk projektledare till Mekka Traffic Group

Har du erfarenhet av IT och teknik i en strategisk roll och vill driva utvecklingsprojekt för tekniska fordonssystem hos Mekka Traffic Group? Lockas du dessutom utav möjligheten att påverka hur digitaliseringen hos företaget ska vidareutvecklas? Då ska du ta chansen och söka tjänsten som systemspecialist / teknisk projektledare!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Mekka Service som är en del av Mekka Traffic Group.

Om företagetKoncernen Mekka Traffic Group är en av de största aktörerna inom den svenska bussbranschen. Företaget bedriver busstrafik inom områdena upphandlad kollektivtrafik, skoltrafik, kommersiell linje- och beställningstrafik. I verksamheten ryms även all typ av fordonsservice för tunga nyttofordon. Koncernen är etablerad på ett 30-tal orter runt om i Sverige, har drygt 2000 medarbetare och omsätter ca 2,1 mdkr.

Hållbarhet är något som ligger företaget varmt om hjärtat och genom att människor reser tillsammans med dem istället för med bil bidrar de till ett mer hållbart samhälle. För att fler ska välja att resa med dem är de med och förbättrar och utvecklar kollektivtrafiken, alltid med engagemang och med omtanke för omgivningen. Enligt Mekka Traffic Group är en säker arbetsmiljö, att ge varje medarbetare möjlighet att nå sin fulla potential, att minimera miljöpåverkan och att göra affärer med hög etik viktiga grundförutsättningar i verksamhetens långsiktiga hållbarhetsarbete.

ArbetsuppgifterI rollen som systemspecialist / teknisk projektledare har du en nyckelroll och ansvarar för att driva utvecklingsprojekt för tekniska fordonssystem i koncernen. Detta innebär att du har ett helhetsansvar för systemen och säkerställer att lösningarna är enhetliga och användarvänliga. Du har ett ansvar för beställning, specifikationer, installation, funktionssäkring och underhåll av utrustning inom telematik. Du arbetar med flera projekt parallellt där du har möjlighet att påverka hur digitaliseringen hos företaget ska vidareutvecklas.

Du ansvarar även för inköp, avtal och ekonomisk uppföljning av telematiklösningar. Du planerar och driver installationer och support tillsammans med företagets tekniska specialist inom området. Du skapar rutiner och säkerställer att aktiviteterna går enligt tidsplan samt övervakar utvecklingen, koordinerar aktiviteter och proaktivt hanterar risker och möjligheter. Vidare tar du fram funktionsbeskrivning av den tekniska lösningen, både för drift och i anbudsarbete samt tar fram dokumentation, utbildningsplaner och manualer för de valda lösningarna.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Högskoleutbildning inom teknik, systemvetenskap, IT eller motsvarande
  • Några års arbetslivserfarenhet inom IT i roller som projektledare, chef, samordnare, strateg och/eller tekniker
  • Erfarenhet av IoT/telematiksystem och digitalisering
  • Meriterande: erfarenhet från transportsektorn
Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska

Vi tror att du som söker har en hög teknisk kunskap och förmågan att se helheter. Du har förmågan att hålla och skapa struktur i ditt arbete samt håller tidsramar och driver projekten framåt. Som person har du lätt för att samarbeta och kommunicera tillsammans med andra. Då arbetet innefattar mycket kontakt med externa parter, ser vi att du är affärsmässig och lyhörd samt har en god problemlösningsförmåga. Du har ett sinne för detaljer och har förmågan att snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt i arbetet.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kalmar, Malmö eller Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: systemspecialist, teknisk projektledare, projektledare, projekt, tekniska projekt, teknik, system, specialist, telematik, digitalisering, rekrytering, heltid, Mekka Traffic Group, Malmö, Stockholm, Kalmar
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!