Supporttekniker till Konica Minolta

Supporttekniker till Konica Minolta

Har du en god känsla för problemlösning, kundservice och vill vara med i ärendet från start till mål? Om du dessutom tilltalas av att arbeta i ett globalt företag med stora utvecklingsmöjligheter och många karriärsvägar ska du inte sluta läsa nu!

Information om uppdraget

Som supporttekniker (2:nd line) kommer du att arbeta i servicedeskteamet. Supportfunktion är inte uppdelad i traditionella linor; istället kommer du att att äga de ärenden som du tar emot och arbeta för att lösa dessa på bästa sätt. Om du trivs med att ta ansvar och har ett serviceinriktat sätt, samtidigt som du brinner för IT, kommer du att trivas i tjänsten som supporttekniker.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Konica Minolta. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som supporttekniker kommer du att arbeta i företagets servicedesk. I servicedesken hanteras både 1st och 2nd line ärenden. Du kommer att äga ärendet tills det är löst. Till din hjälp har du övrig organisation till din hjälp med att lösa ärendet, men du håller kunden informerad och ansvarar till det att ärendet blir löst.

Du kommer till exempel att:
 • Administrera behörigheter i AD och skapa mailkonton i Exchange.
 • Arbeta i Citrix med IT-miljö (uppdateringar mm).
 • Hjälpa till att felsöka trådlösa nätverk.
 • Felsöka applikationer.
Tjänsten passar dig som vill arbeta i en organisation med goda karriärmöjligheter och som trivs med att arbeta tillsammans med dina kollegor. Då du kommer att stöta på en mängd olika problem så ser vi att du brinner för problemlösning och ser vikten av att följa upp dessa tills det att problemet är åtgärdat.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har läst en eftergymnasial IT-utbildning eller motsvarande och har några års arbetslivserfarenhet från branschen. Kanske har du arbetat som supporttekniker tidigare och vill ta nästa steg i din karriär? Då arbetet sker både på svenska och engelska är det ett krav att du behärskar dessa språk obehindrat i såväl tal som skrift. Vidare är det viktigt att du har erfarenhet av följande:
 • Citrix
 • Virtualiseringsteknologi
 • Kommunikationsutrustning och dokumentering av processer
 • Dokumentering av processer
Som person är du serviceinriktad då du har mycket kundkontakt och även många kontaktytor både externt och internt i företaget.
Du tror på din egna förmåga och räds inte att ta egna initiativ. Samtidigt så värnar du om din arbetsgrupp och är en sann lagspelare. Du drivs av att dela din kompetens med dina kollegor och gillar att komma med nya idéer. Vi tror att du har en god kommunikationsförmåga och ser vikten av att leverera lösningar med tydlighet.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kalmar
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Konica Minoltas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Konica Minolta är ett företag som erbjuder tjänster, produkter och lösningar inom IT och dokumenthantering. Bolaget är globalt och forskningsintensivt bolag vars strategi är att förflytta sig från dagens produktfokus (skrivare och kameror) till att vara ett tjänsteföretag inom IT.