Mjukvaruutvecklare till Tieto

Mjukvaruutvecklare till Tieto

Är du mjukvaruutvecklare med några års arbetslivserfarenhet och vill arbeta i miljö som präglas av framåtanda och innovation? Tieto söker dig som har ambition och potential att anta en utmanande roll där dina idéer värdesätts och uppmärksammas samtidigt som du får chansen att påverka din utveckling! Sök redan idag för att få chansen att bli en del av ett ledande IT-bolag som rankats som ett av Top 100 Global Tech Leader.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Tietos räkning javautvecklare mot Telecombranschen. I och med att kunderna växer sig större behöver Tieto utöka sina utvecklarteam med fler drivna utvecklare för att möta kundernas behov. Här tillhör du organisationen Tieto Application Services och som utvecklare ingår du i ett tvärfunktionellt team som jobbar med agil projektmetodik, främst enligt Scrum. Hos Tieto blir du en del av en kultur som präglas av öppenhet och deltagande där en balans mellan arbete och fritid värdesätts högt. Tieto främjar en transparent miljö där medarbetarna har ett starkt inflytande över sin egen arbetssituation. Rätt person får stora möjligheter till en spännande karriär och värdefulla utvecklingsmöjligheter.

Det bästa med att arbeta på Tieto är att man får kontinuerlig feedback och att man får uppskattning när man gör ett bra jobb. På Tieto finns det jättestora möjligheter att utvecklas. Här finns det mycket nya positioner att testa och jag har redan fått möjlighet till att prova nya roller vilket har bidragit till min utveckling. - Alexandra Systemutvecklare på Tieto.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tieto.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare kommer du att arbeta med olika kundprojekt inom telecombranschen. Du kommer att vara delaktig i olika delar av projekten från början till slut och ha varierade ansvarsområden vilket kan innefatta allt ifrån inhämtande av kravspecifikation och design till framtagning av lösningar och releaser. I rollen kommer du ingå i en support där du tar emot felanmälningar, felsöker, testar och åtgärdar buggar i system som Tieto själva förvaltar till sina kunder. Du kommer att ingå i en grupp om 5-8 personer som framförallt består av seniora kollegor där man värdesätter samarbete och ett öppet utbyte av kompetens och idéer.

Tjänsten passar dig som vill utvecklas tillsammans med ett snabbt växande företag. Desto mer du engagerar dig och utvecklas desto svårare problem kan du få fördelade till dig. Du kommer att samarbeta med kollegor i en internationell och utvecklande arbetsmiljö och öka din kunskap inom en mängd olika områden, allt från forskning, utveckling och rådgivning till nya kreativa affärsmodeller och tjänster.

Vi söker dig som
  • Har relevant högskoleutbildning inom IT
  • Har minst 1 års arbetslivserfarenhet av mjukvaruutveckling och kundkontakt
  • Har mycket goda kunskaper inom Java och SQL
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska för att kunna kommunicera med kunder och kollegor
Som person är du social, kommunikativ och samarbetsvillig. Du trivs med att arbeta i team och du lägger ner mycket energi och engagemang på ditt arbete. Du tar ansvar för din egen utveckling och ger dig inte om du stöter på ett problem. Du är nyfiken och är öppen för att diskutera lösningar samt är ödmjuk inför dina egna kunskaper. Du är en engagerad och analytisk problemlösare som besitter förmågan att ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt. Din vilja att utvecklas och vilja att alltid prestera bättre imorgon är en av dina drivkrafter. Visar du framfötterna kommer du få chansen att vara i framkant av nya företag och teknik samt utbyta idéer med framgångsrika utvecklare.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Kalmar
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto Sweden AB är ett av de största IT-tjänsteföretagen i Norden och arbetar efter nya visioner inom teknologi med ett innovativt tankesätt. De har som mål att hjälpa kunderna att nå sin fulla potential. Tieto i Kalmar har sitt ursprung i Telecombranschen och var tidigare en del av Telia i Kalmar. I Kalmar arbetar ca 120 personer som är indelade i olika team. Globalt sett finns Tieto idag i 25 länder med ca 15 000 anställda.

Tieto har blivit utsedda till 2018 Top 100 Global Technology Leader av Thomson Reuters. Av de 100 företagen på listan har 14 huvudkontor i Europa, varav tre i Norden, läs mer om detta här