Konica Minolta söker lokaltekniker till Kalmar!

Konica Minolta söker lokaltekniker till Kalmar!

Har du ett par års erfarenhet av IT-support och brinner för att hjälpa andra? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med unikt arbetssätt. Som lokaltekniker äger du själv de ärenden som du tar emot och ansvarar för att lösa dessa på bästa sätt. Din passion utmärker dig och dina tekniska skills samt ditt sätt att kommunicera med kunder och kollegor gör att du blir ihågkommen. Låter detta som något för dig? Tveka inte, sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker lokaltekniker till Konica Minolta i Kalmar! Vår kund driftar större IT-miljöer från sina kontor. Företaget erbjuder tjänster, produkter och lösningar inom IT och dokumenthantering. Konica Minolta växer och söker därav nya medarbetare till flera av sina kontor! Skriv gärna i din ansökan vilken stad du är främst intresserad av att jobba i.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Konica Minolta. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig sex månader framåt! Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som lokaltekniker kommer du bli en lokal IT-support ute hos kunden, du blir kundens IT-avdelning som de vänder sig till i första hand, vilket kräver ett stort kundfokus. I din roll kommer du även att ansvara för inköp av datorer och förvaltning av IT på plats hos kund. Vidare kommer du jobba med förvaltning av olika IT-frågor. I din roll ingår även att du ska vägleda kunder gällande IT-frågor i syfte att hitta den bästa IT-lösningen för deras verksamhet. Du kommer främst att jobba med PC och Mac datorer. Som lokaltekniker kommer du att ingå i ett team med både lokaltekniker och säljare. Rollen präglas av stor frihet under ansvar, du ansvarar själv för att lägga upp din arbetsdag och vilka kundbesök du gör.

Du kommer till exempel att:
 • Installera skrivare och antivirus skydd
 • Arbeta med felsökningar av nätverksdriften
 • Övervakning av backupp system och servrar.
Tjänsten passar dig som har några års arbetslivserfarenhet inom IT-området och som söker efter nya utmaningar. Konica Minolta är en arbetsplats där du har flera utvecklingsmöjligheter i Sverige men också utomlands. Om du blir aktuell för tjänsten kommer du att behöva lämna in ett utdrag från belastningsregistret då det krävs för tjänsten.

Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom IT-administration, nätverksteknik eller likvärdig utbildning som är relevant för tjänsten. Alternativt har du en gedigen arbetslivserfarenhet inom området
 • Har bred kunskap inom Wi-Fi både hur de fungerar men också installationen/uppsättning
 • Har körkort
 • Intresse för IT och service
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska
Det är meriterande om du
 • Har kunskap kring mätning och hur man mäter störningar i större byggnader
 • Har kunskap kring uppsättningar av SharePoint
 • Praktisk erfarenhet av skrivare och dess funktion
Som person är har du förmågan att analysera och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor. Du tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Du har även förmågan att ta ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare så att de leder i målets riktning. Du agerar även effektivt när förutsättningar förändras och anpassar sig till nya omständigheter utan att resultatet påverkas negativt. Som person utstrålar du trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt.

Övrig information
 • Start: omgående
 • Omfattning: heltid
 • Placering: Kalmar
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Kalmar stad
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Konica Minolta är ett japanskt, forskningsintensivt och ekonomiskt stabilt företag. Den övergripande strategin är att förflytta sig från dagens produktfokus till att vara ett globalt tjänsteföretag inom IT och dokumenthantering. Koncernens totala omsättning är cirka 70 miljarder kronor! Konica Minolta Inc., där Konica Minolta i Sverige ingår, grundades i oktober 2003. Företaget erbjuder tjänster, produkter och lösningar inom IT och dokumenthantering.