Företagschef Region Småland & Östergötland

Företagschef Region Småland & Östergötland

Vill du bli vår nästa
företagschef i Jönköping?

Hedin Bil söker en Företagschef till vår toppmoderna och nybyggda bilanläggning i Jönköping med ansvar för region
Småland & Östergötland. Regionen består av sex filialer; Jönköping Personbilcenter och Jönköping Transportbil- och Lastbilscenter, Anderstorp, Linköping, Ljungby och Värnamo. Hedin Bil har en tydlig och stark roll på den lokala marknaden i dessa orter. Filialerna har totalt ca 150 medarbetare inom affärsområdena: Försäljning,
Verkstad och Reservdelar. Tjänsten innebär utmanande och krävande insatser, samarbete med platschefer och servicemarknadschefer samt koordinering med märkeschefer och säljare.

Om rollen

Som Företagschef kommer du ha
sälj- och resultatansvar för hela regionen. Tillsammans med platschefer utvecklar och driver du filialernas verksamhet i enlighet med företagets långsiktiga mål och utifrån den lokala marknadens förutsättningar. Du har personalansvar över filialerna och ett ansvar att bedriva ett aktivt ledarskap genom säljledning och coachning där du följer upp filialernas och medarbetarnas mål och prestation.

Du gillar utmaningar och brinner
för att vara med och bygga upp och utveckla en verksamhet. Du tar initiativ till affärer och har alltid affärsmöjligheter i åtanke. För att lyckas har du ett stort eget driv, är säljande och mycket resultatdriven och älskar att bygga verksamheter i ett högt tempo.

Vi arbetar med starka varumärken såsom
Mercedes-Benz, Nissan, Kia, FCA, JLR, Citroen m fl. med både nybilsförsäljning och service- och eftermarknad.

Din profil

Du som söker skall vara motiverad
av utmaningar, ha drivkraft, ha en god strukturell förmåga och vara stimulerad av en roll där du får möjlighet att påverka, utveckla och ta ansvar.
Du behöver ha gedigen
branschkunskap och erfarenhet när det gäller bilbranschen och bilaffären samt tidigare erfarenhet av ledarskap. Du brinner för att driva verksamheten vidare och öka försäljning och lönsamhet. Lämplig bakgrund är om du tidigare varit VD, företagschef, platschef eller försäljningschef inom bilbranschen.

Vi erbjuder
En viktig roll i ett företag med
stark vilja och framtidstro där utvecklingen pågår. Företaget är i en expansiv fas och regionen har hög potential och goda förutsättningar. För rätt individ, med rätt inställning till tillväxt och expansion finns möjlighet goda förtjänstmöjligheter och egen personlig utveckling.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.