Hoppa till innehåll

Koncernredovisningsansvarig med controllerinriktning

Vill du arbeta som redovisningsansvarig på ett internationellt bolag i stark tillväxt där hållbarhet är i fokus? Har du arbetat med koncernredovisning i flera år och är riktigt vass på det? Är du redo för nästa steg där du får möjlighet att utveckla strukturer och standarder kopplade till koncernredovisningen och controlling? Då tror vi att tjänsten som koncernredovisningsansvarig med controllinginriktning på Trioworld i Smålandsstenar är något för dig!

Som koncernredovisningsansvarig på Trioworld får du möjlighet att utveckla och driva olika projekt i bolaget så som t ex införandet av IFRS och uppdatering av olika system. Du arbetar tätt ihop med en koncernredovisningsekonom och tillsammans kommer ni att forma era roller så ni kompletterar varandra och gynnar företaget i stort. Den här tjänsten är en fantastisk möjlighet för dig som har arbetat operativt med koncernredovisning under flera år och nu vill lämna över det operativa för att titta mer på andra bitar inom redovisning. För den som har intresse av det kan även arbetsuppgifter inom controlling bli aktuella.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvara för koncernens årsredovisning
 • Förbereda ytterligare rapportering för koncernen enligt behov, med stöd av våra externa konsulter.
 • Hålla koncernredovisningsprinciperna uppdaterade
 • Administrera och utveckla koncernkonsolideringssystemet.
 • Utveckla koncernredovisningen så att information levereras i rätt tid och på så sätt säkerställa att rapporteringen förbli relevant för beslutsfattande parter.
 • Support till Group CFO i övriga dagliga uppgifter samt ge visst stöd till de tjugotal personer som verkar som ekonomichefer på dotterbolagen.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet som koncernredovisningsekonom inom tillverkande industri. Alternativt att du har arbetat som revisor på någon större revisionsbyrå och där arbetat med likvärdiga företag och koncernredovisning.

Krav för tjänsten är:
 • Kunskap och erfarenhet av K3 Swedish GAAP och bolagsbeskattning.
 • Flerårig erfarenhet från kvalificerat arbete inom koncernredovisning.
 • Mycket god systemvana och intresse för området.
 • Goda kunskaper i Excel och Powerpoint.
 • Bekväm i att kommunicera på svenska och engelska, både tal och skrift.
 • Utbildning i ekonomi från högskola, antagligen med inriktning redovisning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av IBM Cognos Controller och Frango. Om du tidigare har varit med vid uppköp av bolag är det bra, likaså om du har tidigare erfarenhet av IFRS.

Personliga egenskaper:
Du är en analytisk person som är bra på att effektivisera arbetet och trivs med att vara den som styr upp och strukturerar för att på så sätt säkerställa korrekt leverans i rätt tid. Vi ser också att du är en person som har förmågan att skapa och underhålla relationer och med lätthet förklarar ekonomiska samband för de du kommer i kontakt med. Du har ett positivt förhållningssätt och bidrar med energi till organisationen och du trivs i en miljö där du har frihet under ansvar.

Placeringsort: Huvudkontoret är placerat i Smålandsstenar, Trioworld är dock öppen även för annan placeringsort där de har kontor så som t ex Göteborg.

Trioworld erbjuder innovativa och hållbara, högpresterande lösningar för polyeten- och polypropenfilm, för konsument-och industriförpackningar, transportförpackningar, jordbruk, hygien och medicinsk teknik. Med våra premiumprodukter och enastående service leder vi på ett ansvarsfullt sätt vår bransch mot cirkularitet, tillsammans med dig. Vi utvecklar mer hållbara lösningar genom att använda återvunna material i våra produkter, minska tjockleken på våra filmer och investera i vår återvinningskapacitet.

Trioworld har drygt 1600 medarbetare, varav 250 personer finns i Smålansdstenar, och en omsättning på ca 11 miljarder SEK. Koncernen är en av Europas ledande aktörer inom innovativa och kostnadseffektiva förpackningslösningar baserade på polyetenfilm. Bolaget har huvudkontor i Smålandsstenar och produktion i Sverige, Danmark, Nederländerna och Frankrike och säljer sina produkter på en global marknad. Trioworlds huvudägare är Altor Funds. Läs mer på https://www.trioworld.se/

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Trioworld med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind.

Anna Henebäck 0764 95 42 24 anna.heneback@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Trioworld Smålandsstenar AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
31 dec. 2023 (29 dagar kvar)
Yrkesroll
Typ av anställning