Hoppa till innehåll
Sesol logotyp

Redovisningschef till Sesol i Jönköping

Ansök nu

Vill du axla rollen som Redovisningschef i en framåtlutad organisation med högt tempo och stark tillväxt? Solcellsföretaget Sesol i Jönköping söker nu en Redovisningschef med flera års erfarenhet inom redovisning som trivs med att leda och stötta personal. Koncernen lever efter sina kärnvärden som innebär att vara professionella, familjära, engagerade och nytänkande. I rollen som Redovisningschef på Sesol tar du ett helhetsansvar för budget- och bokslutsprocessen samt koncernrapporteringen till ledning och styrelse. Du ansvarar i dagsläget för 4 medarbetare på ekonomi och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Månads- och årsbokslut med internrapportering och koncernrapportering till ledning och styrelse
  • Leda och stötta medarbetare inom redovisningen och säkerställa hög kvalitet i leverans från teamet
  • Skapa finansiella rapporter och delta i analys med ledning och affärsverksamhet
  • Utveckla och genomföra budget- och prognosprocesser
  • Inrätta och övervaka interna kontroller och processer för att upprätthålla företagsstandarder och enlighet med bokföringsstandarder och skattelagstiftning
  • Initiera och delta i projekt så som systemimplementeringar och andra ekonomiska aktiviteter
  • Projektredovisning och på sikt även hantering av konsolideringsprocessen för koncernens bokslut för att säkerställa korrekt rapportering enligt IFRS

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en utbildning på högskolenivå, gärna inom ekonomi och flerårig erfarenhet av arbete inom redovisningsområdet. Det är meriterande om du tidigare arbetat med projekt- eller koncernredovisning samt har erfarenhet av att leda personal. Du har tidigare arbetat i något större ekonomisystem och behärskar svenska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Redovisningschef på Sesol är du driven, lyhörd och strukturerad. Du har ett flexibelt förhållningssätt när snabba förändringar sker och är som person prestigelös och van att arbeta brett. Att leda personal trivs du med och är teamorienterad och stöttar gärna medarbetare inom ekonomiområdet. Du föredrar ett högt tempo och är van att ha många bollar i luften. Med ditt kunnande och din kompetens bidrar du till att hitta lösningar och driva utvecklingen framåt inom funktionen. När utmaningar kommer är du lösningsfokuserad och tar gärna egna initiativ och ser förbättringsmöjligheter.

Vad erbjuder företaget dig?

Vi erbjuder en nyckelroll i ett expansivt bolag med en unik möjlighet att vara med och påverka och fortsätta utveckla redovisningsfunktionen.
Du kommer att ha en självständig roll där du leder ett engagerat team av kompetenta kolleger. Här hittar du också en stark gemenskap och familjär företagskultur som genomsyrar hela verksamheten med fokus på att vara i framkant och satsa på sin personal.

Placeringsort: Jönköping

Om företaget
Vi älskar solen lite mer än andra - att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juli 2023 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare