Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Arbetschef

Publiceringsdatum
13 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vill du arbeta kundnära och skapa nya affärsmöjligheter? Trivs du i ledarrollen och drivs av att jobba med människors utveckling och att bygga teamkänsla? Skulle du vilja vara en del av ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag? Känner du igen dig i våra värdeord jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga? Då kan rollen som Arbetschef i Region Drift och Underhåll vara helt rätt utmaning för dig!

Om oss
Region Drift och Underhåll tillhör affärsområde Peab Anläggning. Regionen har stabil position, goda framtidsutsikter och vi arbetar hållbart med miljötänk i fokus. Tillsammans underhåller vi och sköter om Sveriges vägar och anläggningar. Vi ser till att landets invånare och besökare kan trivas och vistas säkert i vår utemiljö och trafik. Kärnverksamheten består av löpande underhåll av vägar, ombyggnationer av gator och torg, park och gatuskötsel samt yttre fastighetsskötsel, finplanering, blomsterprogram, trädgårdsanläggningar, arboristtjänster, upprustning av parker och lekplatser.

Om tjänsten

Vi söker nu en arbetschef som ska ansvara för Småland, Öland och Östergötland. Det ingår Statligvägdrift och kommunaldrift i geografin. I rollen som arbetschef erbjuds du en omväxlande vardag med ansvar för att leda och utveckla ditt verksamhetsområde. Du får en central funktion genom att du säkerställer att arbetet bedrivs utifrån företagets affärsplan och övergripande mål, samt beslutar om strategiska förändringar. Till dina arbetsuppgifter hör marknadsbevakning, anbudsförfarande och affärsutveckling. Att skapa kundrelationer samt upprätthålla befintliga samarbeten är en nyckelfaktor, likväl som fokus på tillväxt och nya uppdrag.

I tjänsten ingår verksamhetsansvar avseende resultat, personal, budget, arbetsmiljö, kvalitet och miljö. Vi söker dig som både vill bygga upp ett vinnande lag och skapa en långsiktig och framgångsrik verksamhet på den lokala marknaden.

Du kommer tillhöra Region Drift och Underhåll och du rapporterar till avdelningschef samt regionchef. Du har personalansvar för ett 20-tal medarbetare.

Placeringsort kan vara i Småland eller annan ort som arbetsgivaren bedömer lämplig. Resor förekommer i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för att leda, engagera och utveckla din arbetschefsgrupp och medarbetare.
  • Bedriva verksamheten efter uppsatta mål och riktlinjer och alltid eftersträva nöjd kund, lönsamhet, produktivitet, hållbar utveckling, kvalitet samt en god och säker arbetsmiljö.
  • Ansvar för projektportföljen för din geografi och projektuppföljning.
  • Marknadsaktiviteter; -bibehålla och utveckla befintliga kundrelationer samt generera affärsmöjligheter.
  • Övergripande ansvar för budgetfrågor, så som prognosarbete, anbudslämning, kontraktsskrivning, avtal och inköp, med stöttning av våra supportfunktioner.
  • Ledningsgruppsarbete

Vem är du?
Vi söker dig med minst 10 års erfarenhet av kvalificerad projektledning och styrning i produktionsprocessen inom drift och underhåll/anläggning, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Vi tror att du har en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå.

Du har ett coachande ledarskap och är van vid personalansvar för såväl tjänstemän som yrkesarbetare.

Viktigt för oss är att du trivs med att jobba med människors utveckling och att skapa en teamkänsla.

Du har en god samarbets- och planeringsförmåga och du kommunicerar på ett enkelt, genomtänkt och tydligt sätt.

Du har ett affärsmässigt och förtroendeingivande sätt och bygger långsiktiga relationer. Du är drivande, kundorienterad men samtidigt mycket organiserad och strukturerad.


I Peab kommer du få allt stöd du behöver för att lyckas. Du har flera arbetschefskollegor att nätverka med, och du har en stab av specialister på olika nivåer inom regionen, affärsområdet och koncern som stöttar i den dagliga verksamheten.

Din ansökan

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktuppgifter:

Salam Jassim, arbetschef/tillträdande avd.chef 076-772 50 22

Tina Jacobi, HR-partner 073-337 49 04

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 60 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 dec. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Uppsala stad
Industri & Anläggning
Företagslogga
Göteborgs stad
Industri & Anläggning
Företagslogga
Avesta
Industri & Anläggning
Företagslogga

Liknande Jobb

Värnamo
Organisation & ledning
Företagslogga