Innehållsproducent för Melbye Group

Innehållsproducent för Melbye Group

Är du en kreativ marknadsförare som brinner för att skapa intressant innehåll? Då vill vi gärna snacka med dig!

Till en nyupprättad tjänst som innehållsproducent till vårt Jönköpingskontor söker vi en kreativ och strukturerad innehållsproducent som blir en del av vår in-house byrå.

Rollen som innehållsproducent hos Melbye kan beskrivas utifrån två profiler. Du är en innehållsproducent och textförfattare där huvuduppgiften är att skapa innehåll till våra kampanjer och kanaler. Detta kan vara allt ifrån produkttexter, sociala medier, annonsering, nyhetsbrev eller enkla manus för reklam- eller informationsfilmer. Du kommer även fungera som en intern journalist där du har som uppgift att intervjua våra produktexperter, säljare eller externa samarbetspartners för att sedan avkoda och omformulera tungt fackspråk till engagerande innehåll.

Om du dessutom klarar att kommunicera detta genom en kameralins så är vi redan förälskade!

Du kommer bli en del av ett agilt marknadsteam på fem personer som servar Melbye i flera länder och som värdesätter kreativitet, initiativ och innovation. Teamet är baserat både i Oslo- regionen och i Jönköping, men vi har svart bälte i Teams så avstånden är inte ett problem för oss. Här finner du en arbetsplats där du kommer få ta mycket ansvar samtidigt som du har goda möjligheter att utveckla dina färdigheter samt arbeta brett med varierande arbetsuppgifter. Vi har även en innehållsproducent i Norge som du kommer samarbeta med. Hon har sitt huvudfokus på text så du får gärna ha ditt i film.

Tjänsten är baserad i Jönköping, men vi är ett team som jobbar kors och tvärs över landsgränserna för alla våra affärsområden. Vi kan erbjuda konkurrenskraftiga förutsättningar i ett tryggt och växande företag och teamet kommer välkomna dig med öppna armar!

Våra värderingar handlar om god laganda, professionalitet och en önskan att arbeta med innovation. Detta är värderingar vi hoppas den rätta kandidaten delar.

Arbetsuppgifter
 • Medansvarig för ett brett spektra av innehållsproduktion, i huvudsak baserat på text och film
 • Bidrar i kampanjplanering- och utförande
 • Publicering i sociala medier
 • Innehåll till vårt intranät
 • SEO-anpassade texter för våra olika kommunikationsytor.
 • Översättningar från norska till svenska och svenska till engelska
Vi söker dig som
 • Har "driv", och önskar att utveckla dig vidare i en kompetent fackmiljö
 • Klarar att ha många bollar i luften och som kombinerar ett strukturerat arbete med det kreativa
 • Är duktig på att sätta dig in i nya uppgifter och lär dig det som är nödvändigt
 • Är öppen för att sätta dig in i och utveckla en förståelse för våra produkter och systemlösningar
 • Kan samarbeta med ett brett spektra av olika personer över landsgränserna i hela organisationen
 • Har god förmåga att formulera dig både på svenska och engelska
 • Har god digital förståelse och gärna erfarenhet av CMS, SEO eller sociala medier
 • Har relevant utbildning, helst inom marknadsföring samt några års arbetserfarenhet
 • Den perfekta kandidaten trivs bra med texter, foto och film även om tyngdpunkten bör ligga på text
 • Kan arbeta självständigt samt även hålla i projekt.
Som person är du
 • En självständig lagspelare - du kan forma och utveckla dina arbetsuppgifter ensam och tillsamman med oss
 • Initiativrik - du klarar av att starta och driva aktiviteter för att nå ett önskat resultat
 • Digitalt kunnig - du vet hur man navigerar i ett digitalt landskap oavsett om det gäller verktyg eller inhämtning av information
 • Lösningsorienterad - du samlar in nödvändig information och kan identifiera resurser som krävs för att lösa uppgifter
 • Professionell - Du tar ansvar för dina uppgifter och står för kvaliteten i dina leveranser
 • Social och utåtriktad - du vet att förmågan att skapa god personkemi driver fram det bästa samarbetet
Vi vill inte missa den perfekta kandidaten bara för att du eventuellt saknar någon av kvalifikationerna eller egenskaperna vi söker. Trots allt så tror vi att rätt kandidat har ett driv och en önskan om att lära sig det som krävs. Det kanske till och med är så att du har andra kvalifikationer inom marknadsföring som kan komma till nytta? Skicka in din ansökan och berätta lite om dig själv så ser vi om det inte kan vara en match! Vi ser fram emot att lära känna dig!

Om Melbye Group

Melbye Group är ett ledande tekniskt handelshus och vi är stolta över att leverera innovativa produkter och de smartaste lösningarna inom infrastruktur, energi- och fibernät samt på installationsmarknaden. Genom vår kompetens och tillsammans med våra samarbetspartners bidrar vi till att skapa hållbara lösningar för framtiden.

Melbye bildades 1907 och är trots sin över hundra år långa historia ett företag som hela tiden blickar mot framtiden. Vi levererar goda resultat och har nyligen slagit ett nytt omsättningsrekord men har likaväl stora ambitioner att växa ytterligare. Vi tror att vägen framåt består av innovation och hållbara lösningar samt duktiga medarbetare som driver oss i rätt riktning. Vi är ett familjeägt företag och hos oss blir du en del av den familjen.

Vi har över 100 medarbetare totalt med huvudkontor i Oslo- regionen. Koncernen har också nio säljkontor i Norge, Sverige och England samt ett dotterbolag i Taiwan.

Våra värderingar är Innovation, Professionalitet och Laganda och för oss är dessa mer än ord. De är fundamenten för vår kultur.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Marknadsföring, Copywriter
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 apr 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Melbye Skandinavia är ett tekniskt handels- och produktions hus som levererar varor och systemlösningar inom infrastruktur- vägar och anläggningar, fibernät, energi, installation. Vi har en bred kompetens inom alla våra produktområden.

Vårt mål är att hitta de smartaste lösningarna för våra kunders behov. En ständigt föränderlig värld ställer höga krav på ett företags anpassningsförmåga. Därför har vi på Melbye ett stort fokus på att skapa en nytänkande företagskultur som gör att vi snabbt kan röra oss i takt med en ständigt föränderlig marknad, och som gör att vi hela tiden har fingret på pulsen på marknaden och branschen. Våra kunder kommer att hitta en trygg partner i Melbye, där vi hejjar på våra medarbetare, utmanar varandra och ständlig utvecklar oss. Vi på Melbye vill vara till det bästa för alla parter.

Melbye fokuserar på att skapa en modern företagskultur som arbetar för att säkerställa rätt kvalitet och pålitliga leveranskedjor. Kvalitetssäkring av våra partners, både vad gäller etiska riktlinjer och rätt produktkvalitet, är en kontinuerlig process som har högsta prioritet hos oss.

Vi på Melbye har nyligen tagit fram en egen hållbarhetsstrategi, med målsättningen att bli mer hållbara på våra marknader. Vi vill bidra till utvecklingen av ett bättre samhälle- genom att levera bra lösningar som minskar miljö- och klimatpåverkan. Vi arbetar för att vara en attraktiv, inkluderande och säker arbetsplats, samtidigt som vi ska vara en ansvarsfull partner, och en öppen, tydlig aktör inom hållbarhet. Vi tror att trygghet skapas genom förändring i form av innovativa lösningar.

Melbye är ett familjeägt företag med rötter tillbaka till 1907, företaget har ett långsiktigt perspektiv på ägande och utveckling vilket utgör mycket av grunden för vår förmåga att vara en ledande leverantör av kritisk infrastruktur i framtiden. Melbye arbetar ständigt med att utveckla de bästa lösningarna för marknaden och våra kunder.

Melbye är representerat i Norge, Sverige och Danmark, och har även dotterbolag i Taiwan, Storbritannien, samt kontor i Indien. Företaget har över 100 anställda och en årlig omsättning på ca. 600 miljoner kronor.