Lastbilsmekaniker/Bilmekaniker

Lastbilsmekaniker/Bilmekaniker

Är du en teamspelare med stort intresse för fordon, mekanik och reparationer? Trivs du med omväxlande arbetsuppgifter och kvalitativt arbete? Då ska du läsa vidare!

Ditt nya jobb
Som lastbilsmekaniker/bilmekaniker på vägporten tillhör du en arbetsgrupp bestående av 12 kollegor. I rollen har du kontakt med både invånare i kommunen, andra förvaltningar, närmsta chef och teamet du tillhör. Dina arbetsuppgifter omfattar i huvudsak reparationer, felsökningar, service på fordon, egenkontroller och arbete i diverse IT-system. Arbetet inkluderar även städ tillsammans med andra förekommande arbetsuppgifter. Gemensamt för de flesta arbetsuppgifter är att dem är fysiskt krävande. Utöver praktiskt arbete deltar du även i arbetsplatsträffar och team-träffar. Beredskapsarbete förekommer.

Då din vardag handlar om att hantera fordon och maskiner arbetar du utefter en säkerhetsmedvetenhet och vårdande inställning till de objekt vi ansvarar för. I ditt arbete ingår även att vägleda och stödja nya medarbetare och överföra kunskap till dina kollegor rörande ditt specialistområde. Då vi värderar laganda, är det självklart för dig att bidra till en kreativ och trivsam arbetsplats!

Som lastbilsmekaniker/bilmekaniker har du en betydelsefull roll och samhällsviktig funktion där du ska sträva i att göra gott för dem vi är till för. Hos oss får du stort inflytande i ditt jobb och omväxlande arbetsuppgifter. Hoppas att just du vill bli en del av vårt team på Vägporten!

Din kompetens
Vi söker dig som har fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå som lastbilsmekaniker, bilmekaniker eller traktorsmekaniker. Flerårig och relevant arbetslivserfarenhet kan ersätta utbildningskravet. Tjänsten kräver att du har tidigare erfarenhet från reparatörsyrket. Specialkompetenser som högvoltstekniker och certifierad kyltekniker är meriterande. Tjänsten kräver körkort med manuell växellåda, kunskap i diagnosverktyg samt svenska språkkunskaper i tal, skrift och läsförståelse. Då tjänsten är fysiskt krävande ser vi att du har god fysik. Körkort C är meriterande.

Du har självklart stort intresse för fordon, reparationer och mekanik! Du delar vår syn om att kvalitetsstandard, noggrannhet, produktion/funktion och service är naturliga fokusområden i arbetet som utförs. Rollen förutsätter att du kan samarbeta med andra då du har kontakt med både kollegor, närmsta chef, kunder och invånare i kommunen. Detta ställer även krav på att du är serviceinriktad- lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har en vilja att hjälpa andra och hitta lösningar.

Utöver teamarbete, utför du vissa arbetsuppgifter ensamt. Du är självgående i ditt arbete genom att ta ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt och driver dina arbetsprocesser vidare. Du ser snarare möjligheter än hinder i förändringar och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Ibland kan du behöva hjälpa en kollega eller avbryta ett arbete du påbörjat för att rycka in på ett mer akut jobb eller utföra arbete på annan plats än vägporten. Som person är du även stabil genom att behålla lugnet i stressade situationer.

Välkommen till oss!
Som lastbilsmekaniker/bilmekaniker är du en del av Jönköpings kommuns Tekniska kontor och tillhör verksamheten Teknisk service, Gata Park Skog (GPS) som ansvarar för drift, underhåll och nyanläggning av kommunens gator, park- och grönområden samt torg. Teknisk service, där rollen reparatör är organiserad är en serviceorganisation gentemot invånarna i kommunen. Verksamheten GPS består idag av ca 100 medarbetare med olika professioner. Läs mer om Tekniska kontoret här och vad vi erbjuder dig här.

Bra att veta!
Rekryteringen avser två tillsvidaretjänster med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga betyg på adekvat utbildning och tjänstgöringsintyg i din ansökan. Fundera även över två referenser om du blir kallad på intervju. Vi tillämpar löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Upplysningar
Enhetschef Bo Andersson, 036-10 22 90
Verkstad kundmottagare Stefan Strömberg, 036-10 22 91.
Kommunal, Carina Gardewall, 036-10 51 00

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre - för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som Lastbilsmekaniker/Bilmekaniker!

Förvaltning: Tekniska kontoret
Arbetsplats: GPS, teknisk service
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträdesdag: Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-04-02
Referensnr: 23-55-0023
Publicerad: 2023-03-10
Mer info
Kontaktperson Bo Andersson
Telefon 036-10 22 90
Område Jönköping stad
Yrkesroll Fordon, Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.