Hoppa till innehåll
Är du kunnig inom fordonsbranschen och har erfarenhet av att jobba med allt från personbilar till entreprenadmaskiner? Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med upphandlingar, behovsanalyser och driftsäkring? Då har du ett jobb att söka!

Ditt nya jobb
Som fordonsförvaltare är du del i att administrera och förvalta Jönköpings kommuns fordon som består av personbilar, minibussar, lätta lastbilar och entreprenadmaskiner med tillhörande påbyggnader. Detta ska göras till en optimal kostnad och med så låg miljöpåverkan som möjligt. Du är experten inom området och ansvarar för samordning och uthyrning till våra interna kunder. Detta innefattar bland annat att kontinuerligt analysera behov av inköp och utbyte av fordon och maskiner, övervaka fordonens underhåll, driftsäkerhet och ekonomi, hantera rådgivning, information om regelverk, samt vara kunden behjälplig kring val av fordon, och utrustning för dessa. Du medverkar vid upphandling samt hanterar anskaffning och avyttring av fordon, utvärdering av offerter, leveransplan etc.

I tjänsten ingår bland annat:
 • Löpande fordonsförvaltning med tillhörande administration.
 • Upphandling enligt LOU.
 • Att upprätta underlag/rapporter och genomföra analyser av utvecklingsmöjligheter.
 • Register- och systemunderhåll av vårt fordonssystem, samt statistikuppföljning av dessa.
 • Skadehantering.
 • Hantera och analysera kostnadseffektivitet i förhållande till fordonens/objektens livscykel.
 • Vara delaktig i optimering av service och underhåll, med avseende på såväl tekniskt, ekonomiskt och miljöpåverkan.
 • Värna om goda kundrelationer.
Din kompetens
Du som söker bör ha fordonsteknisk utbildning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom fordonsbranschen, gärna med inriktning administration och/eller kundvård. Du har mycket goda kunskaper inom Office-paketet, speciellt Excel, och är van vid att arbeta i olika IT-system. För tjänsten är B-körkort ett krav.

Som person har du god förmåga att ställa om utifrån förändrade förutsättningar, är analytisk, initiativtagande och strukturerad. Arbetet innebär mycket kundkontakter, där du har en god förmåga att skapa goda relationer med såväl externa som interna kunder. Du är dessutom lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har vilja och intresse för att hjälpa och leverera lösningar.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett roligt, utvecklande och varierande arbete tillsammans med andra. Du ges möjlighet för individuell kompetensutveckling samt erfarenhets- och kunskapsutbyte med kollegor som har olika professioner. Läs mer om vad vi erbjuder och våra förmåner här.

Välkommen till oss
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen. Teknisk Service är en verksamhet inom Tekniska kontoret vars syfte är att tillhandahålla en helhetslösning av fordon och maskiner för kommunens förvaltningar och bolag, anpassad efter deras behov. Inom Teknisk Service finns fyra enheter, Transportcentralen, Bilcentralen, Förråd och Verkstad. Teknisk Service är en arbetsplats där vi arbetar tätt tillsammans för att nå våra gemensamma mål, vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och tillsammans arbetar vi för verksamhetens resultat.

I Jönköpings kommun vill vi att medarbetarskap kännetecknas av:
 • Förutsättningar och vilja till delaktighet
 • Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
 • Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
 • Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete
Bra att veta
Rekryteringen kan komma att avse flera tillsvidaretjänster på 100% med start omgående eller enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med arbetsprov inom datorkunskap då det är en stor del av din arbetsvardag som fordonsförvaltare.

För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga betyg på adekvat utbildning och tjänstgöringsintyg i din ansökan. Fundera även över två referenser om du blir kallad på intervju. Vi hanterar inkomna ansökningar löpande. Som ett första urval kommer intervjuer ske via teams med start v. 49. Med hänsyn till jul- och nyårshelgerna kommer fysiska intervjuer genomföras under januari 2024.

Upplysningar
Niklas Lind, Enhetschef 036-10 69 74
Joacim Cedervall, Verksamhetschef: 036-10 56 15.
Facklig kontakt Vision Rebecka Färgh, 036-10 29 25.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre - för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som fordonsförvaltare.
Jönköpings Kommun logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
04 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Niklas Lind
Telefon

Om arbetsgivaren

Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Uppsala stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Jönköping stad
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb

Jönköping stad
Organisation & ledning
Företagslogga