Hoppa till innehåll
Ansök nu
Vill du vara med och forma framtiden för Jönköping University? Nu söker Jönköping University ny rektor!

Välkommen att söka till Jönköping University (JU) - ett modernt lärosäte som kännetecknas av en internationell profil, entreprenörsanda och nära samarbete med det omgivande samhället.

Har du drivet och kompetensen att leda JU in i framtiden? Är du en erkänd forskare med erfarenhet av framgångsrikt ledarskap på högre chefsnivå? Sök uppdraget som Rektor för Jönköping University och ta ditt ledarskap till nästa nivå!

Ditt anställningserbjudande

Information om anställningen
Rektorn har det övergripande ansvaret för högskolan och är utsedd av Stiftelsens styrelse.
Anställningen är ett förordnande på fyra år som rektor, med möjlighet till förlängning.
En kombination med annan anställningsform kan bli aktuellt.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som rektor är att leda organisationen in i framtiden, med visioner och en tydlighet i nära samarbete med alla medarbetare, studenter och andra intressenter.

Jönköping University har tillväxtambitioner, med en grund i konkurrenskraftig utbildning och effektfull forskning samt starka samarbeten med industrin och andra lokala, nationella och internationella intressenter.

Värt att veta

Jönköping University är en stiftelsehögskola med rätt att utfärda examina på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Jönköping Universitys vision är en internationell högskola i Jönköping. Vi attraherar högt kvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma människor från hela världen. Vi bidrar till hållbart välstånd i regionen där vi bor, vilket ger plats för kunskapsbaserad innovation och företagande.

Våra förväntningar

Kvalifikationer
Akademisk bakgrund:
I enlighet med högskoleförordningens behörighetskrav för rektorer (SFS 1993:100, 2 kap, 11§) och varit verksam i den internationella forskningsmiljön, kunskap om utbildningssektorn och erfarenhet från undervisning och samverkan vid universitet och högskolor.

Ledarerfarenhet:
Du har dokumenterad erfarenhet av strategisk ledning samt att leda framgångsrikt genom andra i komplexa internationellt verksamma kunskapsinstitutioner, gärna på högre chefsnivå.

Strategisk utveckling:
Du har kunskap om nationella och internationella förutsättningar och möjligheter för högre utbildning och forskning. Du har även en god förmåga att utveckla och tillämpa strategier som resulterar i konkurrenskraftig organisation och god verksamhetsutveckling. Erfarenhet av att driva hållbarhets-, jämställdhets- och mångfaldsarbete.

Samverkan med intressenter:
Du har erfarenhet av konstruktiv och resultatorienterad samverkan mellan akademi, näringsliv, offentlig sektor och omgivande samhälle regionalt, nationellt och internationellt, framför allt EU.

Språkkunskaper:
Du är en god kommunikatör som har tillräckliga kunskaper i svenska, så att du kan läsa, skriva och kommunicera. Du talar och skriver flytande engelska.

Ledarskap:
  • Du har ett visionärt och inspirerande ledarskap vilket bidrar till att skapa en attraktiv arbetsmiljö för både studenter och anställda.
  • Du har en social kompetens och skapar goda relationer.
  • Du leder genom delegering och tillit och skapar därmed förtroende i organisationen.
  • Du har en god kommunikation vilket ger sig uttryck i lyhördhet, god förankring, tydlighet, transparens och förmåga att fatta beslut. Allt detta med en god och balanserad integritet.
  • Närvarande och synligt ledarskap
Meriterande är om du har:
  • En professur
  • En gedigen internationell utblick och ett starkt nationellt och internationellt nätverk
  • Kunskap och erfarenhet av styrelsearbete. Förståelse för stiftelseformen.
  • Erfarenhet/god kontakt med departement och nationella myndigheter, till exempel de forskningsfinansierade myndigheterna och stiftelserna samt utbildningsdepartementet.
Välkommen med din ansökan, senast 2023-09-25.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande, skicka därför in din ansökan redan i dag!

Till ansökan bifogas CV i PDF-format.

Vill du nominera någon till det här uppdraget? Vänligen kontakta Kathrine Jahnberg på TNG, e-mail: kathrine.jahnberg@tng.se.

Frågor? Kontakta HR-direktör Marie Eriksson +4636-101257 eller

Stiftelsens ordförande Anders Danielsson, 0706-999669

Facklig företrädare Mikael Palmgren, Saco-S +4636-101647
Thomas Axelsson, ST +4636-101257

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor.

Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida.

Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Mer info
Kontaktperson
Kathrine Jahnberg
Telefon
Email
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare