Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Junior Dataarkitekt Till Tekniskt Bolag!

Ansök nu
Vill bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Denna roll är perfekt för dig som vill raketstarta karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för kunds räkning en Junior Dataarkitekt till ett internationellt bolag som tillverkar säkerhetskritiska system och utrustning. Du kommer att ha ett nära samarbete med systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och elektronikkonstruktörer. I din roll blir du delaktig i hela elektronikutvecklingsprocessen och även mjukvaruutvecklingsprocessen, från kravanalys till verifiering. Teamet består av 15 personer vars huvudsakliga uppgift är att utveckla datorkort och avancerade kretskort, kraftkort och FPGA för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem.

Kunden är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

ARBETSUPPGIFTER:
Du kommer till exempel att:
 • Sammanställa kravbild för ett datorsystem för en flygande plattform.
 • Definiera en datorarkitektur inklusive processor som effektivt löser kravbilden.
 • Konstruera, simulera, verifiera och dokumentera datorsystemet. Detta kan omfatta hårdvarunära programmering, kretskortsutveckling och eventuellt FPGA-utveckling.
 • Arbeta med förbättringar av deras utvecklingsverktyg eller processer och metoder kopplade till hårdvaruutveckling.
Det är inget krav att du kan alla dessa områden utan du kommer inledningsvis arbeta med något av områdena och delmomenten, för att succesivt få ett ökat ansvar.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en civilingenjörsexamen inom datorteknik, elektronik, teknisk fysik eller likvärdig utbildning.
 • Har ett stort intresse av att arbeta med inbyggda system.
 • Har obehindrade kunskaper i svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.
Det anses vara meriterande om du har tidigare erfarenhet/kunskap inom FPGA-utveckling (VHDL), olika datorarkitekturer som PowerPC, ARM, RISC-V samt realtidsoperativsystem.

För att lyckas i rollen som Junior Dataarkitekt ser vi gärna att du trivs med självständigt arbete samt är en lagspelare som tycker om att ta del av andras erfarenheter och kunskaper för att ni som team ska utvecklas och nå era mål. Vidare är du strukturerad med en god analytisk förmåga samt finner komplexa problemlösningar vara roliga. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och för att trivas och bli långvarig i rollen tror vi att du som person är förtroendeingivande och duktig på att plocka upp nya tankar och idéer.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos vår kund.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse/snarast
 • Placering: Huskvarna
 • Rekryteringsansvarig: Sanja Velimirovic
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juli 2023 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare