Hoppa till innehåll
ESBE AB logotyp

Controller till ESBE AB

Publiceringsdatum
26 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För dig som Controller finns nu chansen att bli en del av ESBE som är en av Europas ledande tillverkare av hydroniska lösningar. ESBE arbetar för hållbarhet och hjälper kunder med resursbesparande lösningar för värme och kylreglering. På ESBE får du möjlighet att arbeta i ett sunt företag med bra sammanhållning och väl genomtänkta personalförmåner.

Som controller erbjuds du en bred och spännande roll där du kan se fram emot varierande arbetsdagar och intressanta arbetsuppgifter. I rollen ingår bland annat att analysera, följa upp och bevaka lönsamhet samt analysera ekonomiska styrmodeller. Vidare är du ansvarig för att ta fram underlag till den årliga budgeten och sammanställa kostnad och försäljningsbudget för både den svenska enheten och de fyra utländska dotterbolagen. Rapportering sker till CFO och placeringsort är Reftele.

Inom kort kommer ESBE genomföra en uppgradering av sitt affärssystem SAP och som controller kommer du få ansvar för att systemet fungerar ur ett användarperspektiv. Till din hjälp har du flertalet key-users på de olika avdelningarna och tillsammans är er uppgift att få uppgraderingen att gå så smidigt som möjligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som controller:
  • Analys: Du kommer att vara ansvarig för att följa upp och analysera nyckeltal så som försäljning och lönsamhet. I samverkan med linjechefer analysera deras funktioners påverkan och konsekvens av ekonomiska transaktioner kassaflöde med mera.
  • Budget och prognos: Du spelar en viktig roll i att koordinera budget- och prognosprocesserna. Detta innebär att du arbetar nära olika nyckelpersoner för att säkerställa finansiell planering och anpassning till företagets mål.
  • Processer: Du säkerhetsställer att process- och verksamhetsutveckling bedrivs inom eget ansvarsområde och inom funktionen. Du bidrar till utvecklingen och förbättringen av metoder och processer för finansiell uppföljning och analys. Det kan innebära att implementera effektivare verktyg eller metoder för att effektivisera finansiell rapportering.
  • Finansiellt stöd: Du är nyckelanvändare FI/CO - och BI modulen i SAP samt även fungerar som support till övriga nyckelanvändare
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet från controllerverksamhet, gärna i tillverkande bolag med internationell koppling. För att trivas i rollen har du en bred kunskap inom området och en god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska, i tal och skrift. Du har intresse och erfarenhet av större affärssystem, gärna SAP och har erfarenhet av något BI-verktyg.

Personliga egenskaper:

Som person är du mycket intresserad av system och systemimplementation. Du är noggrann, prestigelös och drivs av att se andra lyckas och på så sätt få företaget att lyckas. Du har en nyfikenhet på andra människor och deras sätt att se på saker och du har lätt att skapa och vårda kontakter både intern och externt. I den här rollen är det vanligt att prata inför små och stora grupper och du behöver känna dig bekväm i sådana situationer.

Detta är ESBE

ESBE står för komfort, säkerhet och energibesparing och tillhandahåller produkter för reglering av värme och kyla i fastigheter. Med mer än 115 år bakom oss har vi en marknadsledande position och är ett väletablerat varumärke i hela Europa. ESBE-familjen, som växer ständigt, består idag av drygt 220 anställda varav 150 medarbetare i Sverige.ESBE Group har haft en mycket god tillväxt de senaste åren och omsatte 2022 över 800 MSEK. Huvudkontor med utveckling och fabrik ligger i Reftele och försäljning sker över hela världen, men främst inom Europa. Vi har egna säljbolag i Tyskland, Frankrike, Italien och Polen. Läs mer om oss på www.esbe.eu

Vad erbjuder ESBE dig?

ESBE som företag är ingenting utan sina medarbetare. Vi månar om våra medarbetare och erbjuder en rad fina förmåner. Det ska vara tryggt att arbeta på ESBE. Och roligt!

Våra ledord är långsiktighet, ledarskap och omtanke.

Du kan som anställd på ESBE bl a ta del av:

- Vinstdelningssystem
- Möjligheter att köpa aktier i ESBE AB
- Ett planerat kalenderår med personalaktiviteter innehållande ca fem-sex olika aktiviteter
- Friskvårdsbidrag

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar ESBE Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Henebäck 0764 95 42 24 anna.heneback@meritmind.se eller regionchef Catharina Bülow 073 653 13 21 catharina.bülow@meritmind.se.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

ESBE AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 jan. 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu
http://www.meritmind.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Falkenberg
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb

Jönköping stad
Ekonomi
Företagslogga