Hoppa till innehåll
Elgiganten Logistik AB logotyp

Miljöspecialist till Elgiganten Logistik

Publiceringsdatum
14 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi dominerar i nuet och skapar framtidens logistik!
Vårt hjärta slår för logistik! Som en del av Elkjøp-koncernen förser vi samtliga kunder, Elgiganten-butiker och hubbar i Norden med hemelektronik, kök och andra typer av produkter.
Logistik är något levande, ett komplext omlopp av varor som ska ut till rätt kund i rätt tid. Truckar, transportband, lastbilar, automationslösningar, IT-system, lyftanordningar och alla andra hjälpmedel i vår vardag utgör kroppspulsådern, men allting stannar utan hjärtat, människorna. En livsviktig pumpande kraft och själen i Elgiganten Logistik. Det är människor som får allt att flyta på i Nordens största logistikenhet.
Tillsammans utgör vi hjärtat i Elgigantens logistikmaskineri och du hittar oss på Torsvik, cirka 1 mil söder om Jönköping.
Vill du vara en del av något större? Idag har vi en yta på 107 000 kvm. Vi växer och år 2024 har vi utökat med en ny anläggning på 86 600 kvm. Därför behöver vi dig! Ditt uppdrag

Som Miljöspecialist ansvarar du för att Elgiganten Logistik har ett fungerande miljöarbete där våra medarbetare har rätt förutsättningar för att utföra ett kvalitativt och effektivt miljöarbete. Som Miljöspecialist kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att säkerställa efterlevnad av våra interna och externa policys och regler samt att Elgiganten Logistik uppfyller ställda lagkrav. Dina arbetsuppgifter kommer aven bestå av att driva och utveckla miljöfrågor med fokus på att kvalitetssäkra vår verksamhets interna och externa processer.

Som Miljöspecialist skapar du förutsättningar för ett strategiskt och hållbart miljöarbete. Du kommer att ha en viktig roll i att utveckla miljöarbetet för att stödja hållbarhetsinitiativ inom Elgiganten Logistik samt utveckla arbetet kring ISO 14001. Som Miljöspecialist stöttar du hela Elgiganten Logistiks verksamhet med verktyg och arbetssätt genom att identifiera, utveckla och stödja verksamheten med utbildning och implementering av olika miljöinitiativ. Rollen innebär ett nära samarbete med flera funktioner inom Elgiganten Logistik men också med våra nordiska kollegor i Elkjöp-koncernen. Du bidrar till utveckling och förbättringar för verksamheten och medverkar i projekt och arbetsgrupper både internt och externt inom ramen för ditt uppdrag.

Befattningen tillhör avdelningen Elgiganten Logistiks QEHS-team och som Miljöspecialist rapporterar du till vår QEHS-Manager och du kommer ingår i ett ledningsteam. Rollen innebär ett nära samarbete med vår Arbetsmiljöspecialist. Vår QEHS avdelning består av ledare och specialister som tillsammans med kollegor arbetar mot att vårt QEHS-team når uppsatta KPI: er och arbetar för en välmående verksamhet som ska bidra till att skapa framtidens logistik. Avdelningen är ett av flera nav på Elgiganten Logistik och har ett viktigt uppdrag för att verksamheten ska lyckas.

Vem är du?

Vi söker dig som har avslutat gymnasiet och har påbyggnadsutbildning inom miljöområdet. Du har erfarenhet från arbete med miljöefterlevnad, HSE och kemikalier och gärna från lager- och logistikbranschen. Erfarenhet av myndighetskontakter samt inköp av tjänster är meriterande.

Viktiga erfarenheter för uppdraget
  • Systematiskt miljöarbete
  • Kemikalielagstiftning - REACH, RoHS, CLP
  • Farligt gods - ADR, IMDG, IATA
Du har god systemvana samt är en van användare av Officepaketet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Önskvärt att du har körkort för personbil då vi bygger ett nytt lager och vissa förflyttningar kan komma att ske mellan byggnaderna.

Att arbeta för Elgiganten Logistik är både roligt och utmanande! Vi arbetar i en fartfylld miljö, vilket innebär att du snabbt kommer att behöva skifta fokus, allt från detaljer och snabba beslut till att lyfta blicken och arbeta med utvecklingsfrågor. Du agerar på eget initiativ inom ramen för ditt uppdrag och tar ansvar för resultatet. Vidare samarbetar du effektivt med andra och delar med dig av information, kunskap och erfarenhet. Genom stort engagemang motiverar, utbildar och stödjer du genom att vara en god förebild. Du har god förmåga att anpassa din kommunikation för att nå effektiva lösningar genom samarbete. För dig är ansvar roligt och utvecklande, du drivs av att se ledare och medarbetare lyckas och utvecklas.

Som en del av urvalet i vår rekrytering kommer våra slutkandidater få göra tester i logik och andra viktiga kompetenser för tjänsten innan intervju. Innan anställning behöver varje medarbetare ID-validera sig för att säkerställa rätten till att få arbeta i Sverige och visa upp ett utdrag ifrån belastningsregistret.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning där provanställning kan komma att tillämpas.

Vi är en mångkulturell arbetsplats och vi arbetar aktivt för en välmående och lustfylld arbetsmiljö där vi tror att den enskilda individens engagemang gör skillnad. Med rätt ambitioner och beslutsamhet kan du gå långt inom bolaget, vi vill ge interna möjligheter för alla som arbetar hos oss. Här kommer du få en bra introduktion som ger dig rätt förutsättningar att lyckas och trivas hos oss. Vi har en stark tro att man ska kunna kombinera föräldraskap med karriär. Förmåner som friskvård, personalköp, bonus och pension enligt gällande kollektivavtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag 10 mars är men urval sker löpande så tveka inte med din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Elgiganten Logistik värdesätter mångfald inom företaget och välkomnar därför alla sökande, oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan. Registerna ditt CV och sök tjänsten genom att klicka på länken.

Vill du veta mer om oss och möta några av våra medarbetare? Klicka här!

Är du nyfiken på vår anläggning? Klicka här!

Liknande Jobb

Elgiganten Logistik AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 mars 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Elgiganten Logistik i Jönköping förser samtliga butiker och hubbar inom Elgiganten i Norden med hemelektronik, kök och andra typer av produkter. Vårt hjärta slår för hållbar logistik på alla plan och alla olika typer av människor som vi kommer i kontakt med varje dag. Tillsammans utgör vi hjärtat i Elgigantens logistikmaskineri.