Hoppa till innehåll
Danx AB logotyp

Human Resources Business Partner

Ansök nu
I ett företag med en stark tillväxt öppnas nu en fantastisk möjlighet för dig som har mångårig erfarenhet av brett HR-arbete att axla en spännande och utvecklande roll som HR Business Partner på DANX AB i Sverige tillhörande region syd.

Är du en nyfiken HR-kollega som söker möjligheten att proaktivt driva och ta ansvar över HR-initiativ såväl som att operativt stödja organisationens ledare och medarbetare tillsammans med ett verksamhetsnära HR team?

Då är denna roll för dig!

Som HR Business Partner på DANX är ditt huvudsakliga ansvar att stötta och coacha organisationens ledare i alla typer av HR relaterade frågor på ett konsultativt sätt. Vi driver tillsammans utvecklingen av HR parallellt med företagets vision och strategi. I rollen får du möjlighet att arbeta brett inom HR området där dagarna består utav alltifrån support och utbildning inom bland annat ledarskap, arbetsvillkor/arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering och onboarding, rehabilitering och lönehantering i kombination med ett aktivt strategiskt HR-arbete så som att utveckla processer, föreslå förbättringsarbeten, identifiera utvecklingsområden såväl som omvärldsbevaka. Du trivs därför med variation av arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik.

Som HR-team arbetar vi nära den dagliga verksamheten och tillsammans med organisationens chefer skapar vi oss förståelse för vad vi behöver prioritera framgent för att driva förbättringar, fånga behov och finna lösningar. I den starka tillväxtresa DANX befinner sig i krävs det att vi som HR team effektivt och genomarbetat tar oss igenom planer och projekt inom utsatt tid. Vi är även delaktiga i koncerngemensamma projekt för att bidra till morgondagens HR, lära och utveckla varandra över gränserna.

Genom din tidigare erfarenhet delar du aktivt med dig av din kunskap i HR arbetet för att kontinuerligt förbättra DANX HR arbete, processer och rutiner. Du har även genom dina tidigare erfarenheter en god förmåga att bygga relationer som underlättar till ett naturligt samarbete med verksamhetens ledare och medarbetare.

Ditt framtida HR team:

I din roll som HR Business Partner är du en viktig pusselbit i HR-teamet som består av HR Chef, ytterligare två HR Business Partners och en HR-Assistent. Då dina främsta ansvarsområden kommer vara kopplade till region syd, som hos oss omfattar Jönköping, Göteborg och Malmö, förekommer det resor i tjänsten. Du har möjlighet att kunna jobba hemifrån, men majoriteten av din arbetstid ska förläggas på kontoret med kollegorna. Vi har ledare och medarbetare på plats 24/7 vilket även innebär att arbete kvällar och tidiga mornar förkommer utefter planering. Det är viktigt för oss att visa närvaro och vara tillgängliga där vi behövs och stötta där vi har möjlighet att vara behjälpliga. Med det sagt är HR BP ansvarig för att täcka hela regionen med närvaro.
Du gör skillnad i din HR roll varje dag!

Vi hoppas komma i kontakt med dig som:

Ser dig själv som prestigelös, resultatorienterad och noggrann vilket i sin tur leder till att du lägger stort engagemang i ditt arbete. Du är målinriktad och strävar efter att nå individuella mål såväl som gemensamma HR mål och organisatoriska strategiska mål. I DANX är den ena dagen inte den andra lik, vilket sätter krav på att du är flexibel och anpassningsbar såväl som att du även trivs i denna typ av arbetsmiljö där du själv planerar och hittar en egen fungerande struktur för att verka bäst. Ledarna i organisationen har stort förtroende för din profession och kompetens där du behöver vara lyhörd, kommunikativ och värna om gott samarbete. Du har god självkännedom och ett gott självledarskap vilket leder till mogna beslut som främjar både ditt och företagets välmående.

DANX AB är en del av det europeiska företaget DANX Carousel
Group. Du förväntas därför kunna prata och skriva obehindrat på både svenska och engelska. Du har en akademisk eller eftergymnasial examen inom HR eller motsvarande utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig och har därefter arbetat i en bred HR roll. Har du varit i kontakt med transport och logistikbranschen tidigare är det meriterande. Du har tidigare varit involverad i lönarbete och tillhörande administration samt har erfarenhet för kontinuerliga kostnadsuppföljningar och budgetarbeten kopplat till personalkostnader. Du är arbetsvan vid ärenden som rör arbetssätt och förhandlingar. Office kunskaper kommer underlätta för dig att vara van vid och tidigare erfarenhet av diverse HR system ser vi som ett stort plus. Då tjänsten innehåller resande krävs det att du har B-körkort.

Vilka är vi?

DANX Carousel Group är ett europeiskt transportföretag som är specialiserade på reservdelslogistik. Vi erbjuder flexibla lösningar till våra kunder och tillsammans med våra underleverantörer ser vi till att genomföra leveransen inom 24h. Genom dag- såväl som natt leveranser förser DANX reservdelar till ett varierat kundnätverk som är i behov av snabba leveranser av bland annat bil-, industri-, truck-, vitvaror-, jordbruk och IT utrustning. Utöver det fasta trafiknätverket erbjuder vi adhoc leveranser inom vår spedition verksamhet och tillhandahåller även lagerverksamhet till flera av våra befintliga kunder.

DANX i Sverige är ca 250 fastanställda tillsammans med vårt dotterbolag. Detta avser roller som täcker såväl produktionen i arbetarroller som supportfunktioner i tjänstemannaroller. Företaget är indelade i tre olika regioner: region syd, mitt och nord, med 10 tillhörande lokationer över hela Sverige. I organisationen ingår 25 chefer som HR teamet kontinuerligt stödjer och samarbetar med.

Vi erbjuder:

En härlig arbetstillvaro med inspirerande kollegor, flexibla arbetsuppgifter och möjlighet till utveckling i linje med vår tillväxt. Vi tror starkt på den företagskultur vi tillsammans bygger genom ägandeskap, lärande och respekt till varandra internt såväl som externt. Det är viktigt för oss att alla medarbetare värnar om varandra och våra kunder. På vår familjära arbetsplats får du möjlighet att påverka med ditt engagemang, din lyhördhet och delaktighet.

Vi ser fram emot att du vill bli en del av DANX!

Praktisk information
  • Start: Startdatum för tjänsten sker så snart som möjligt enligt överenskommelse.
  • Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning
  • Omfattning: Heltid.
  • Lokation: Vi är måna om att vi ska vara bästa möjliga match för varandra. Av den anledningen är vi öppna för att ta emot ansökningar till alla våra 3 lokationer i region syd (Jönköping, Malmö och Göteborg).
  • Rekryteringsprocess: Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer där dina färdigheter, kunskaper och egenskaper som är relevanta för DANX och rollen kommer att bedömas. Därefter genomför vi logiska- och personliga tester som vi tillsammans går igenom för att bygga oss en än tydligare bild av dig som person. Utöver detta önskar vi ta del av ditt CV, personliga brev och dina referenser.
  • Ansökan: Låter tjänsten intressant skicka in din ansökan redan idag, vi rekryterar löpande.
  • Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef i Sverige, Emma Sönnerfors, på emma.sonnerfors@danx.se. Notera att vi i linje med GDPR inte tar emot ansökningar via mail.
Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

I denna process undanbedes kontakt med rekryteringsföretag.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 nov. 2023 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

DANX har funnits sedan 1992 och är idag ledande inom reservdelslogistik i norden med vårt eget distributionsnätverk i de fyra nordiska länderna. Vi täcker alla områden av reservdelslogistiken med bland annat in-night distribution, lagerhållning och PUDO-nätverk. Vår kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att vi varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX också 24/7 warehousing för ett antal kunder och partners med leveranser dygnet runt.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare