HR-partner Dagab inköp & Logistik i Jönköping

HR-partner Dagab inköp & Logistik i Jönköping

Arbetsbeskrivning:

Vad kommer du att göra på dagarna?

Brinner du för ledarskapsfrågor och vågar utmana både dig själv och dina kollegor? Då ska du fortsätta läsa hela annonsen, vi söker ny kollega till HR avdelningen på Axfoods logistikpartner Dagab i Jönköping!

Tjänsten har en tydlig operativ prägel med fokus på att stötta chefer på olika nivåer i frågor som t ex rekrytering, förhandling, rehabilitering, avtalsfrågor, ledarutveckling och utredningsarbete. Du behöver tycka att lagermiljö, lastbilar och skyddsskor är lika snyggt som ett fräscht kontor då du förväntas röra dig obehindrat i dessa miljöer.
Våra chefer har höga förväntningar på att HR avdelningen är en naturlig del i det dagliga arbetet samtidigt som HR avdelningen förväntas utmana arbetsplatsen och invanda arbetssätt. Ena dagen ser således inte ut som den andra. Du ansvarar själv för att planera din tid effektivt utifrån verksamhetens behov och din arbetsgrupp finns tillgänglig som resurs och bollplank. Inom Axfood koncernen arbetar vi utifrån fasta processer i många av våra återkommande frågor och vi har en tydlig leveransmodell för HR.
Tycker du utvecklingsarbete är kul? Bra, då kommer du trivas med att hålla utbildningar och coachande samtal som ingår i tjänsten.
Du är en del av ett HR-team på totalt 22 personer i Sverige, du med placering på vår enhet i Jönköping. Vi vill gärna att du bidrar med åsikter, inspiration och driv i det dagliga arbetet. En rejäl skopa humor och god självkännedom matchat med prestigelöshet hjälper dig att ta dig an de dagliga utmaningarna på avdelningen.
För att trivas och prestera bra i rollen är det därför viktigt att du trivs med att arbeta självständigt och strukturerat samtidigt som du behöver vara trygg i att samarbeta med kollegorna och bidra till avdelningens övergripande mål. Du behöver vara bekväm med och ha erfarenhet av att prioritera, omvärdera och ändra en kanske redan uppgjord plan då verksamheten kräver HR avdelningens flexibilitet.

Vad förväntar vi oss av dig?
Du
 • ansvarar för att rapportera ditt arbete och utvecklingen av det till närmsta chef
 • står givetvis bakom Dagabs kärnvärden som genomsyrar dina arbetsuppgifter
 • levererar på mål och nyckeltal
 • arbetar obehindrat i Officepaketet, talar och skriver Svenska obehindrat
 • samverkar med fackliga parter i syfte att utveckla verksamheten i positiv riktning
 • bidrar med dina synpunkter och din kunskap i det dagliga arbetet och på lång sikt
 • samarbetar med kollegor, chefer och medarbetare utifrån ett inkluderande synsätt då vi på Dagab ser mångfald som en nyckelfaktor
 • räds inte att arbeta självständigt, effektivt och där feedback är en självklarhet
 • har naturliga drivkrafter, tålamod och bidrar där det behövs
 • vågar göra fel och är orädd för utmaningar samtidigt som du inte räds administrativa arbetsuppgifter
Vem är du?

För att trivas hos oss och kunna leverera det som förväntas vill vi att Du som söker har högskoleutbildning inom HR/PA eller en erfarenhet som bedöms av arbetsgivaren som likvärdig.
Du behöver också ha dokumenterad erfarenhet av:
 • lyckad kommunikation
 • personalärenden
 • fackliga förhandlingar
 • arbete med liknande arbetsuppgifter
Är du prestigelös och lösningsfokuserad tror vi att du kommer trivas bra hos oss, delar du gärna med dig av dina erfarenheter samtidigt som du inte ser dig som fullärd är det en klar fördel.
Då rollen är en uppskattad och viktig funktion inom organisationen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.
Är du den vi söker lovar vi att du kommer ha roligt på jobbet varje dag!
Du behöver ha körkort och tillgång till bil för att vid behov arbeta på våra olika enheter.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning, vi tillämpar slumpvisa drogtester på vår arbetsplats samt arbetspsykologiska tester vid rekrytering.
Tillträde enligt överenskommelse, vi gör urval löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.
Frågor? hör av dig!

Profilbeskrivning:

Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta Catarina Nilsson, catarina.nilsson@dagab.se. Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 2023-01-31. Vi tar endast emot ansökningar via våra jobbsidor.

Om Dagab Inköp & Logistik

Dagab driver och utvecklar koncernens sortiment, inköp och logistik. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet. Dagab omsätter drygt 49 miljarder kronor (2021) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm AB:s Large Cap-lista.

Dagab är en del av Axfood, vårt gemensamma uppdrag hittar du om du klickar här.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, Löner & Förmåner, HR-administration, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val.

Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!