Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Kemist med produktansvar till Chemex

Publiceringsdatum
01 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du gedigen erfarenhet som kemist och brinner för kemteknisk produktutveckling och kvalitetskontroll? Vill du vara del av en marknadsledande aktör som satsar på ytkemisk forskning och hållbara rengöringslösningar? Nu har du möjligheten att axla en nyckelroll hos Chemex, ett framstående företag inom Gipeco koncernen. Sök nu och bli del av en dynamisk organisation och var med på deras resa mot att bli ledande inom miljöanpassade rengöringsprodukter och påverka på riktigt.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos företaget Chemex i Gipeco koncernen.

Om företaget

Gipeco är ett marknadsledande företag som utvecklar produkter och metoder för modern systemstädning. Gipeco koncernen består av Gipeco AB som är det säljande bolaget och Chemex AB som är det tillverkande systerbolaget. Företaget har sin bas i Jönköping och även där denna roll arbetar ifrån.

Företaget bedriver intensiv forskning inom bland annat hygien, miljö samt behandling och skötsel av olika golvmaterial. Kunderna är främst professionella tjänsteföretag och organisationer inom kommun, stat och landsting. Gipeco har ett starkt miljöfokus och har de senaste åren ökat investeringarna inom ytkemisk forskning. Företaget erbjuder en arbetsplats vars mål är vidareutveckling och tillväxt och att vara ledande inom miljöanpassade, professionella rengöringsprodukter för yrkesmässig användning. Här blir du en del av ett anrikt familjärt företag som ligger långt fram i tekniskt kunnande och där du får chansen att påverka på riktigt.

Företaget har under 2023 byggt ut sin produktionsanläggning och befinner sig nu i ett expansivt skede och de söker efter deras nästa nyckelperson som ska axla rollen som kemist med produktansvar.

Arbetsuppgifter

I rollen som kemist med produktansvar fokuserar du på utvecklingsinriktade uppgifter inom kemteknisk produktutveckling, produktion och kvalitetskontroll samt lagar och miljökrav. Gipeco driver även forskningsprojekt som du kommer bli en viktig del av. Du är även ansvarig för att upprätthålla kvalitetssystem, övervaka mätsystem, och godkänna produkter. Dessutom hanterar du lag- och miljökrav, deltar i forskningsprojekt, och samarbetar nära med externa konsulter på RISE. En betydande del av arbetet involverar administrativa uppgifter, inklusive kommunikation med miljöorganisationer och myndigheter samt databasadministration. Du får vara med i hela processen från att välja råvaror till slutprodukt.

I rollen ansvarar du bland annat för:
* Kemteknisk produktutveckling och forskning
* Kvalitetskontroll och godkännande av produkter och råvaror
* Upprätthålla kvalitetssystem och mätsystem.
* ISO 9001 och ISO 14001 efterlevnad.
* Ansökningar och ansvar för miljöcertifieringar som exempelvis Svanen.
* Administrativa uppgifter inklusive hantering av databaser (säkerhetsdatablad, produktregister etc).

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Har en högskoleutbildning inom kemi, gärna ytkemi eller fysikalisk kemi.
* Några års erfarenhet av kemteknisk produktutveckling
* Arbetslivserfarenhet inom produktion och kvalitetskontroll
* God förmåga att läsa, utvärdera och sammanfatta komplicerad dokumentation
* Kännedom om klassificeringar och märkning enligt CLP-förordningen är meriterande
* Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska

Vi tror att du som söker har tidigare erfarenhet inom kemteknisk produktutveckling och har intresse av att arbeta med kvalitet och miljömärkningar. Vi söker dig som är driven, nyfiken och har ett stort miljöintresse. Du är van att arbeta självständigt och i team, tar ansvar för ditt arbete och har god kommunikationsförmåga. I rollen kommer du att ha många kontaktytor, både internt och externt, vilket kräver initiativtagande och strategiskt tänkande. Då det är ett mindre team du arbetar inom kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid urval.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Jönköping, med möjlighet till hybridlösning till en början (efter behov)
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Liknande Jobb

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 mars 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.