Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Junior teknisk säljare / Sales Engineer till OEM Automatic

Ansök nu

OEM Automatic söker en teknisk säljare som vill vara med på deras tillväxtresa och driva försäljningen i västra Sverige med utgångspunkt från huvudkontoret i Tranås. Drivs du av att arbeta konsultativt mot kunder och är lite av en tekniknörd? Här får du möjlighet att arbeta i spännande projekt med en bredd av företag som utvecklar framtidens teknologi.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos OEM Automatic.

Om företaget

Som ledande aktör i norra Europa arbetar vi med försäljning av industriautomationskomponenter. Genom marknadsnärvaro, kunskap och service hittar vi de absolut bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna. Vi är länken mellan tillverkare och kund och nu söker vi dig som älskar att vinna tillsammans - vår nästa tekniska säljare. Läs om hur kollegan Mattias beskriver sitt jobb här och följ med honom ut på ett kundcase här .Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk säljare blir du en viktig del i teamet som arbetar med produkter för Computer vision. Teamet består av fyra säljare samt produktområdeschef, säljchef, produktansvariga och teknisk support. Du utgår från huvudkontoret i Tranås och blir ansvarig för att bearbeta västra Sverige samt den norska marknaden som ditt distrikt. Här får du ta över ett befintligt och välmående distrikt med en stor kundbas. Du innehar kundansvar och ditt försäljningsarbete kretsar kring att identifiera affärsmöjligheter och skapa mervärde gentemot kund genom projektförsäljning till befintliga och nya kunder.

Som teknisk säljare tar du en konsultativ roll i kontakten med kunden och har främst kontakt med R&D, konstruktionsavdelningar, forskare och projektledare hos kund. Du samarbetar med stora etablerade internationella företag, utvecklingsföretag och start-up företag och är på olika sätt delaktig i projekt ute hos kunderna. Det kan handla om produkter som kameror för datorstyrd analys, AI och datainlärning och 3D kameror med laserteknik. Tillsammans med produktexpert från teamet tar du fram rätt komponenter utifrån behovsanalys och driver projektet framåt med kunden. Kortfattat innefattar dina arbetsuppgifter:

* Utveckla relationer med befintliga kunder och aktivt söka efter nya potentiella kunder
* Behovsanalys och projektledning för att ta fram rätt komponenter till kund
* Kontakt med leverantör, inköp och logistik

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Avslutad högskoleubtildning inom teknik och/eller som ingenjör
* Det är meriterande med erfarenhet av försäljning
* God teknisk förståelse och intresse för tekniska lösningar
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift
* Meriterande med goda kunskaper i norska
* Körkort B

För att trivas i rollen som teknisk säljare drivs du av en nyfikenhet att förstå kundens behov och motiveras av att på kreativa sätt ta fram olika tekniska lösningar. Du är uthållig, målfokuserad och räds inte för att ta kontakt med nya människor. Du är självgående, ansvarstagande, trygg i dig själv och trivs där du får arbeta med frihet under ansvar.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Tranås med omnejd
Lön: Enligt överenskommelse, tjänstebil ingår

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare