Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med ca 15 000 medarbetare runt om i Europa kan de erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.

Som Biolog tillhör du Sweco Environment som genomför utredningar, analyser och projekteringsuppdrag inom området vatten och miljö. Deras tjänsteutbud är brett och omfattar exempelvis lösningar för vattenförsörjning, avloppsrening, avfallshantering och hantering av förorenade områden.

Om tjänsten
Detta är ett initialt ett konsultuppdrag på sex månader. Därefter är ambitionen, om alla parter är nöjda, att du erbjuds en anställning på Sweco. Hela rekryteringsprocessen hanteras av Studentwork och frågor om Sweco eller rollen ställs till Studentwork och ansvarig konsultchef, i detta fall Elin Karlsson (Elin.Karlsson@Studentwork.com).

Dina arbetsuppgifter
Som Biolog tillhör du ett team om åtta kollegor som alla har olika specialistkunskaper och profiler. Du utgår ifrån kontoret i Jönköping men resor i södra Sverige är vanligt förekommande under sommarhalvåret (maj - oktober) då du gör fältinventeringar inför kommande projekt.

I rollen som biolog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att göra fältinventeringar av naturvärden i exploateringsområden. Du undersöker och granskar då områden för att dokumentera samt säkerställa att där inte finns några hotade arter inom vare sig Flora eller Fauna och redovisar allt i en slutgiltig rapport. Din roll som biolog är oerhört viktig då ditt arbete kan komma att ligga till grund för kommande projekt, därav är det också viktigt att du kan komma med förslag på bevarande åtgärder.

Övrig information:

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Jönköping men resor under sommarhalvåret är vanligt förekommande

Start: Enligt överenskommelse

Arbetstider: 08:00 - 17:00 beroende på projekt och resor

Din profil
Vi söker dig som är utbildad biolog eller miljövetare och som har mycket goda art-kunskaper inom kärlväxter, mossor och lavar, fåglar samt grod- och kräldjur. Du har tidigare erfarenhet av att vara ute i fält för artbestämning och inventering och har du tidigare även arbetat med förebyggande åtgärder vid exempelvis ombyggnationer är detta meriterande. Krav för denna tjänst är att du är öppen för resor samt att du har körkort.

Som person tror vi att du som söker är självständig, ansvarsfull, initiativtagande och engagerad. Då inget projekt är det andra likt kommer du ständigt att utvecklas och utmanas vilket också kräver att du har en förmåga att driva ditt eget arbete framåt, men givetvis med viss stöttning från kollegor. Vidare tror vi att du är öppen, social, analytisk och granskande samt att du har ett öga för detaljer. Då stora delar av ditt arbete spenderas ute i fält krävs det också att du kan jobba i olika väder och vind och inte låter detta påverka ditt arbete.

Vad erbjuder Sweco?
Som konsult och anställd på Sweco erbjuds du en stor variation i arbetsuppgifter och uppdrag av olika storlekar vilket gör att du ständigt utvecklas och utmanas. På Sweco jobbar du i en stimulerande miljö med trevlig gemenskap och där din personliga utveckling värderas högt. För dig som junior och nyutexaminerad Biolog får du chansen att successivt få mer ansvar och att bli en del av Europas största teknikkonsultföretag!

Om Studentwork
Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.