Avdelningsföreståndare med intresse för juridik, SiS

Avdelningsföreståndare med intresse för juridik, SiS

SiS Ungdomshem Stigby ligger på Vätterns pärla, Visingsö. Här finns både vackra vyer, naturupplevelser och spännande historia att ta del av.

I rollen som avdelningsföreståndare har du ett övergripande ansvar för verksamheten på avdelningen Norrgård. Till din hjälp har du en biträdande avdelningsföreståndare samt behandlingsassistenter. I ditt arbete kommer du att planera, leda och utveckla arbetet på avdelningen så att man följer de riktlinjer och lagar som styr verksamheten. Du har fullt arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar. I ledarskapet ingår även metodutveckling, dokumentation och uppföljning som viktiga delar.

Alla avdelningsföreståndare ingår i ett nätverk med kollegor i samma yrkesroll, och samlas vid regelbundna fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare, och du har stora möjligheter att öka din kompetens. Som avdelningsföreståndare har du kontinuerlig chefsberedskap var 7:e vecka. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till institutionschef. Tjänsten är på heltid, kontorstid.

Kvalifikationer:

Vi söker en person med genuint intresse för ungdomsvård och ledarskap. Du skall ha minst akademisk grundexamen om 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap, vårdvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Det är meriterande om du innehar kunskaper och erfarenhet inom juridik samt arbetsmiljö. Du ska ha dokumenterad ledarerfarenhet.

Personen vi söker skall ha god förmåga till samverkan både internt med personal, ungdomar och andra kollegor såväl som externt med socialtjänst eller andra myndigheter. Du bör ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. Du är lyhörd och har en god förmåga till att se helheten, arbetsleda samt planera. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning inom SiS eller liknande roll. Du skall ha goda kunskaper i svenska samt körkort B är ett krav.

Vidare söker vi en person med väl vitsordad erfarenhet och lämplighet för ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Stigby:

SiS ungdomshem Stigby har två behandlingsavdelningar, en akutavdelning samt en utsluss/eftervårdsenhet i Jönköping. De tar emot pojkar i åldern 16-20 år och omhändertagna enligt lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Behandlingen utgår från ett helhetsperspektiv där skola, sysselsättning, fritid och föreningsliv är viktiga inslag för ungdomar som bygger upp en alternativ livsstil.

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan

Omfattning:
Heltid (6 månaders provanställning tillämpas), tillträde 1/12 2018 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
1 oktober 2018

För information:

Rekryteringskonsult Randstad Victoria Reeve, 0722 - 24 16 84
Institutionschef Catharina Högberg, 010 - 453 39 01, catharina.hogberg@stat-inst.se

Fackliga företrädare

Gunnar Albinsson
SACO
072-5291534

Claes Haglund
OFR
010-453 39 00

Ida Berglund
SEKO
010-453 39 00
Mer info
Kontaktperson Victoria Reeve
Telefon 0722-241684
Område Jönköping stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 1 okt (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill Du vara med och göra skillnad för de som behöver det mest? Då har Statens Institutionsstyrelse utmaningen för dig. De söker nu en Avdelningsföreståndare till SiS Ungdomshem Stigby.