Säljare inom fastighetsautomation till Siemens

Säljare inom fastighetsautomation till Siemens

Säljare inom fastighetsautomation till Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld. Siemens har som mål att bli klimatneutrala till 2030 och har ett första delmål att halvera våra koldioxidutsläpp till 2020. Tillsammans är vi ca 380 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se.

Det går bra för oss på Siemens! Vill du följa med på vår resa?

Siemens Smart Infrastructure erbjuder ett av marknadens starkaste produktprogram för styrning, reglering och övervakning av värme-, kyl- och ventilationsanläggningar. Vi hjälper våra kunder att välja lösningar som skapar värde i deras verksamhet och bygger detta på vår erfarenhet och höga kompetens.

Nu söker vi en självdriven säljare som vill växa tillsammans med oss och fortsätta att utveckla fastighetsautomationsmarknaden. Är du vår nya kollega?

Utmaningen
Som säljare hos oss har du möjlighet att planera och lägga upp dina arbetsdagar genom att kartlägga kunder, planera aktiviteter och genomföra besök med målet att utveckla befintliga affärer. Din huvuduppgift blir att driva försäljningen av Siemens produkter och system inom fastighetsautomation till våra kunder inom till exempel kommuner, industrier, fastighetsförvaltning, konsult- och installatörsledet. Ditt säljdistrikt är Jönköpingsområdet men placering i Ulricehamn, Borås och även Skövde är också aktuellt.

Du kommer att ingå i ett team om 14 kollegor där du kommer att arbeta självständigt med att räkna på kalkyler samt upprätta offerter för dina kunder. Dessutom deltar du i det strategiska arbetet med utveckling av marknaden, kundunderlaget och kunderbjudandet. I din roll ingår även en del administrativa uppgifter som att säkerställa och uppdatera korrekt information i vårt affärssystem när det gäller priser och avtal, för en professionell hantering gentemot våra kunder.

Din viktigaste arbetsuppgift är att verkligen förstå våra fastighetsautomationskunder. Vad vill de ha och vart är de på väg?

Vem är du?
Vi ser att du i grunden har en gymnasieutbildning, gärna med påbyggnadsutbildning inom teknik. Om du dessutom har genomfört kurser inom försäljning är det meriterande. Det viktigaste för oss är att du har erfarenhet från fastighetsautomation och har god kunskap inom vårt teknikområde. Om du tex har arbetat som servicetekniker inom fastighetsautomation där du dessutom har sålt in mertjänster till kunden och har trivts med det, så kan det här jobbet vara något för dig.

Du har god förmåga att skapa, etablera och vidareutveckla relationer med kunder samt agerar affärsmässig, drivande och resultatinriktat. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift och innehar B-körkort.

Om divisionen Smart Infrastructure
Siemens är världens ledande leverantör av säkra och energieffektiva lösningar för fastigheter. Vi erbjuder integrerade, digitala och effektiva systemlösningar och tjänster inom fastighetsautomation, brand, säkerhet, energihantering, samt styr- och reglerprodukter för värme, ventilation och kyla. Vi är din partner och erbjuder stöd och kunskap hela vägen från att identifiera behov till skräddarsydda lösningar. Vårt mål är att öka din lönsamhet genom förbättringar i inomhusmiljö, energieffektivitet och säkerhet.

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb refnr 224846 dock senast den 15 november. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Cecilia Kindgren på tel. +46 (31)7-274311 alt cecilia.kindgren@siemens.com eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lisa Lundeberg, 070-728 13 72 alt lisa.lundeberg@siemens.com.

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 nov 2020 (22 dagar kvar)