SYSTEMINGENJÖR INFANTERI OCH FORDONSSIMULATORER

SYSTEMINGENJÖR INFANTERI OCH FORDONSSIMULATORER

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt.

Till företaget söker vi nu en utvecklingsorienterad systemingenjör som kommer att arbeta främst med soldat och fordonsbaserade träningsprodukter.

Se vår företagspresentation på youtube.

Saab Training har ca 450 anställda och vi finns i 12 länder runt om i världen.

Din framtida utmaning
För det här uppdraget krävs givetvis en matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är HUR vi är och agerar minst lika viktigt som VAD vi kan. Vi inom Saab bedriver ett aktivt arbetsmiljöarbete med focus på hållbarhet samt en säker och trivsam arbetsplats. Vi är varandras arbetsmiljö och alla anställda är skyldiga att medverka till en bra arbetsmiljö.

Inom Saab jobbar vi med värderingar med fokus på Kunnande, Vilja och Förtroende och det genomsyrar hela vår verksamhet, från rekrytering och utbildning till ledarskap och individuell målsättning för alla medarbetare.

Den du är idag

Kunnande
Kunnande i praktiken innebär en stark
kunskapstradition kombinerat med kontinuerligt lärande. För den här rollen innebär det att du som sökande behöver ha:
 • Har en civilingenjörsexamen inom datateknik/elektronik/teknisk fysik eller motsvarande men har du en kvalificerad högskoleingenjörsexamen med ett intresse för systemering så är även du varmt välkommen att söka
 • Har erfarenhet av systemingenjörsarbete och vill fortsätta utvecklas inom området
 • Är noggrann och analytisk
 • Har mycket god förmåga att utrycka dig skriftligt och kunna förklara tekniska funktioner.
 • Du har kunskaper inom elektronik och embedded mjukvara.
 • Har ett starkt teknikintresse
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken
Vilja
Vilja handlar för oss om inställning, attityd, mod och tillit.

För den här rollen innebär det att du har:
 • Ett stort personligt engagemang, är pro-aktiv och tar ansvar för dina uppgifter.
 • Brinner för nya idéer. Öppen för förändring samt är flexibel
Förtroende
För oss är det viktigt att alla medarbetare känner ett högt förtroende. Ur förtroende växer gemenskap och laganda som gör att vi vågar anta nya utmaningar.
 • Vi har alla gemensamma mål som fokuserar på feedback och teamwork.
 • Du är öppen och ärlig mot medarbetare och våra kunder samt att du litar på andras förmåga och respekterar tagna beslut.
 • Vi ser att du är strukturerad, gillar att jobba i team, har en stark personlighet och visar lojalitet.
Rollen som systemingenjör
Du kommer att tillhöra ett team som har
helhetsansvaret för att utveckla och underhålla system, främst inom soldat och fordonssystem men kommer även att arbeta gränsöverskridande in i andra produktområden. Vi arbetar tätt tillsammans för att komma fram med idéer, utveckla nya funktioner och skapa produkter allt eftersom träningsbehoven i världen förändras.

Som systemingenjör kommer du arbeta med flera av våra olika träningssystem. Du kommer att göra olika kravanalyser, författa kravspecifikationer och designbeskrivningar, genomföra tekniska studier och granskningar, testplanering och testning. Du kommer att hantera utveckling av nya simuleringsfunktioner för de olika systemkomponenterna, inkluderande systemering av korthållskommunikation via radio (tex WiFi, Bluetooth, mm) och optisk kommunikation (tex laser och IR). Det finns olika standarder att förhålla sig till och ditt uppdrag är att optimera systemet och att komma med förslag till förbättringar.

Du kommer att kunna ta stort ansvar i ditt arbete och ha möjlighet att påverka teknikutvecklingen. Arbetet sker primärt i Huskvarna men det finns även möjlighet att vara ute hos kund och se systemen på plats.

Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med utveckling av våra system räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://saabgroup.com/career/people-philosophy/
Sista ansökningsdag 30 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Explore your potential, find your edge. Vårt innovativa, samarbetsfokuserade och pragmatiska tänkande har hjälpt oss att driva gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi kallar det vår thinking edge. På Saab kan du utveckla din personliga spets, stärka din kompetens och dela idéer med andra. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Det är ett grundläggande mänskligt behov att känna sig trygg, och som vi ser det, en mänsklig rättighet. Genom system och lösningar som ökar säkerheten bidrar vi till detta. Företaget kännetecknas av våra värderingar: VILJA - KUNNANDE - FÖRTROENDE

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.