Mjukvaruutvecklare Fordonssimulatorer

Mjukvaruutvecklare Fordonssimulatorer

Vad du blir en del av
Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Se vår företagspresentation på youtube.

Saab Training har ca 470 anställda
och vi finns i 12 länder runt om i världen.

Till vår avdelning för Fordonssimulatorer söker vi nu två mjukvaruingenjörer med intresse för hårdvara och elektronik.
Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut. På avdelningen arbetar det i dagsläget 30 personer.

Din framtida utmaning
För det här uppdraget krävs givetvis en matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är HUR vi är och agerar minst lika viktigt som VAD vi kan.

Inom Saab jobbar vi med värderingar med fokus på Kunnande, Vilja och Förtroende och det genomsyrar hela vår verksamhet, från rekrytering och utbildning till ledarskap och individuell målsättning för alla medarbetare.

Den du är idag

Kunnande

Kunnande i praktiken innebär en stark kunskapstradition kombinerat med kontinuerligt lärande. För den här rollen innebär det att du som sökande behöver ha:
 • En civilingenjörsexamen inom data/elektronik/teknisk fysik eller motsvarande högskoleingenjörsexamen.
 • Har tre-sju års erfarenhet av C/C++ och vill fortsätta utvecklas inom området.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken.
 • Tidigare arbetat inom industri i liknande roll.
 • Har kännedom kring radiotrafik, t.ex. WiFi, Bluetooth och annan korthållskommunikation.
 • Har kunskap om realtidsoperativsystem.
 • Kan göra egna mätningar och enklare felsökning på kortnivå med mätinstrument.
Vilja

Vilja handlar för oss om inställning, attityd, mod och tillit.

För den här rollen innebär det att du har:
 • Ett stort personligt engagemang, är pro-aktiv och tar ansvar för dina uppgifter.
 • Har ett starkt teknikintresse och ständigt vill lära dig mer.
Förtroende
För oss är det viktigt att alla medarbetare känner ett högt förtroende. Ur förtroende växer gemenskap och laganda som gör att vi vågar anta nya utmaningar.
 • Vi har alla gemensamma mål som fokuserar på feedback och teamwork.
 • Du är öppen och ärlig mot medarbetare och våra kunder samt att du litar på andras förmåga och respekterar tagna beslut.
 • Vi ser att du är strukturerad, gillar att jobba i team, har en stark personlighet och visar lojalitet.
Rollen som mjukvaruutvecklare
Du kommer att ingå i ett team bestående av olika kompetenser, tex. mjukvara, elektronik, radio, mekanik, test och applikationsingenjörer, ni som team ansvarar för leveransen från start till mål.

Som utvecklare kommer du främst att vara del i olika typer av kund - och utvecklingsprojekt. Tillsammans med erfarna utvecklare kommer Du att arbeta varierat med inriktning mot inbyggda system, primärt för fordonssimulatorer t.ex. med att implementera funktioner i C++ eller C-kod, systemering, förstudier samt vara ute hos kund och verifiera systemen ute på fält. Våra utvecklare jobbar inom ett eller flera områden såsom:
 • Vagnsinterface – signalinterface mot fordonsplattformen.
 • Simulatorfunktion – funktioner hos själva simulatorn.
 • Sårbarhetsutvärdering – utvärdering av inkommande simulering och beräkning av simulerad verkan.
 • Modulmjukvara – mjukvara för olika moduler såsom lasersändare/mottagare, korthållskommunikation etc.
 • Visuella gränssnitt för simulering såsom spårljus, video och andra effekter
Projektens längd varierar mellan 4-5 mån upp till 1 år.

Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med utveckling av vårt fordonssystem räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt på Saab Training & Simulation.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Denna roll är en heltidstjänst och är baserad i Huskvarna.
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://saabgroup.com/career/people-philosophy/
Sista ansökningsdag 30 nov (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Explore your potential, find your edge. Vårt innovativa, samarbetsfokuserade och pragmatiska tänkande har hjälpt oss att driva gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi kallar det vår thinking edge. På Saab kan du utveckla din personliga spets, stärka din kompetens och dela idéer med andra. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Det är ett grundläggande mänskligt behov att känna sig trygg, och som vi ser det, en mänsklig rättighet. Genom system och lösningar som ökar säkerheten bidrar vi till detta. Företaget kännetecknas av våra värderingar: VILJA - KUNNANDE - FÖRTROENDE

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.