Business Development Manager till ROL Group

Business Development Manager till ROL Group

ROL är ett globalt företag som erbjuder en rad produkter och tjänster som möjliggör inspirerande och integrerade miljöer där vi bor, arbetar, handlar och umgås. I vårt erbjudande finns bland annat egenutvecklade mjuk- och hårdvarulösningar för att hantera och analysera olika typer av utrymmen och resurser, på kontor, i detaljhandeln, offentliga miljöer med flera, ergonomiskt optimerade kontorsmöbler samt konceptlösningar för butiker. ROL produkter erbjuds globalt både genom sin egen säljorganisation samt distributörer. 2021 uppgick omsättningen till cirka 2 miljarder kronor och med fler än 900 anställda i 10 länder. Läs gärna mer om oss på rolgroup.com

Vi söker nu en Business Development Manager till ROL Group i Jönköping. Rollen är på mycket hög strategisk nivå och du kommer vara högst delaktig i ROLs kommande utveckling och affärer.

Du kommer att kombinera strategiska affärer på en internationell arena med teknisk utveckling i ett välmående och satsande bolag. Placering är primärt Jönköping men andra orter kan vara aktuella.

Urval kommer att ske löpande så tveka inte med din ansökan.

Dina arbetsuppgifter:

Rollen är mångfacetterad och dina dagar kommer att vara varierade. Du kommer att leda ett team med fokus på kommersialisering av en smart office solution primärt på den europeiska marknaden. I detta ingår det att bland annat att utveckla en partnerstrategi, channel partner strategy, som är hållbar och långsiktig samt att hitta samarbetspartners där ROL Groups lösningar har en naturlig plats. För att lyckas i rollen finns Key Account Managers, Affärsutvecklare, säljare och marknadsteam som strategiskt och operativt stöd. Här driver ni gemensamt marknads- och kommunikationsaktiviteter med målet att positionera ROL enligt vår affärsplan.

Du kommer att samarbeta med en motsvarande organisation i USA, där ni både utvecklar och utmanar varandra får att nå längre. Rollen innebär också budgetarbete, prognostisering och utveckling av de finansiella verktyg som finns som stöd i din arbetsprocess. Vidare kommer du att arbeta med att utveckla de befintliga relationerna som finns samt att vara den viktig del i förhandlingar och utveckling av potentiella partners och kunder.

Du kommer även att arbeta nära den tekniska utvecklingen, där du blir örat mot den kommersiella rälsen och tar marknadens feedback tillbaka till utvecklingen.

Rollen kommer att innebära en del resande för att hela tiden kunna vara nära marknadens behov.

Din profil:

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av strategiskt försäljningsarbete i kombination med teknisk utveckling, kundrelationsutveckling och ledarskap. Du trivs i det strategiska kommersiella och du har minst 5 år i en senior roll med dokumenterad framgång.

Då rollen är internationell så behärskar du engelska flytande i tal och skrift. Tyska är meriterande då det är en stor marknad för ROL Group idag.

Du har en bred förhandlingsvana och du känner dig bekväm i det legala i en säljrelation.

I din tidigare erfarenhet finns kundutveckling, kanske från en Key Account Management Roll på ett större bolag. Du trivs i en internationell miljö och du vet hur du ska ta dig fram på den arenan för att lyckas.

Tidigare erfarenhet som är relevant för att lyckas är, utöver det rent kommersiella; IT Applications, chanell partner management, återförsäljarrelationer, Software Solution Sales. Har du dessutom tidigare arbetat med arkitekter, byggnadsingenjörer, fastighetsbolag ses det som meriterande.

ROL Group erbjuder goda villkor i ett växande och satsande bolag. Omsättningen låg 2021 på ca 2 miljarder med en tillväxt på mer än 20%. Du kommer att verka i ett globalt bolag som underlättar många människors vardag "where they work, live, shop and socialize". ROL har idag en bred och stark kundstock runt om i världen och du kommer att vara en viktig del i att utveckla våra marknader ytterligare i framtiden.

I denna rekrytering samarbetar ROL Group med OnePartnerGroup varpå all initial kontakt sker med dom. För frågor och liknande ta kontakt med ansvarig rekryteringskonsult, Marcus Rosenblom på 036-440 90 11 alt marcus.rosenblom@onepartnergroup.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Jönköping stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 juni 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se