Kundorienterad lager- och logistikkonsult

Kundorienterad lager- och logistikkonsult

Dina arbetsuppgifter
En stor del av din arbetstid kommer att tillbringas på plats ute hos våra kunder. Där kommer du hjälpa dem med att utveckla deras lagerhantering med allt från analys och kartläggning till att föreslå, planera och genomföra förändringar för att effektivisera och optimera verksamheten. Ute hos kunderna jobbar du oftast i en egen roll med dina kollegor som backup och bollplank.

Du kommer även ingå i ett team med logistiker och systemutvecklare där du arbetar med både projektledning och implementation av vår programvara Qpick ute hos kunderna. I den rollen blir det din uppgift att säkerställa att kunden tar hjälp av de funktioner som finns och arbetar med programvaran på rätt sätt för att få maximal utväxling av systemet.

På Qsys arbetar vi tillsammans i projekt men också löpande individuellt, vilket ställer höga krav på din förmåga att agera självgående och ta egna beslut när det behövs.

Resor förekommer huvudsakligen inom södra och mellersta Sverige men vårt upptagningsområde sträcker sig även till våra nordiska grannländer.

Din profil
För att lyckas i rollen som lager- och logistikkonsult krävs det att du är tekniskt intresserad, har en god social förmåga, vågar ta för dig och är pedagogisk. Samtidigt tycker du det är roligt med merförsäljning och att skapa affärsnytta. Du är logiskt lagd med en analytisk förmåga och är en problemlösare som kan se utanför ramarna och brinner för att lära dig nya saker.

Du kommer dagligen ha kontakt med kunder, leverantörer och kollegor, så goda kunskaper kring svenska i tal och skrift är också ett krav.

Erfarenhet
Du har under flera år arbetat i en roll som är tätt förknippad med lager och logistik. Du har dessutom IT som ditt dagliga arbetsredskap och behärskar Microsoft Excel och generell databearbetning.

Det är därtill meriterande om du:
  • Har erfarenhet av förändringsarbete
  • Har erfarenhet av att arbeta med statistik och uppföljning
  • Har kunskap och erfarenhet kring tekniska systemstöd såsom affärssystem (ERP) och WMS
  • Har studerat på högskola med inriktning mot lager och logistik
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig en flexibel och inspirerande arbetsplats där det alltid är nära till beslut. Vi satsar på våra medarbetares utveckling och har en företagskultur som präglas av sunda värderingar, humor, framåtanda och kamratskap. För att sammansvetsa medarbetarna gör vi olika typer av team building-aktiviteter såsom personalresor, after-work, kick-off m.m.

Vårt kontor ligger vackert beläget i hjärtat av Jönköping och vi sitter med utsikt över Munksjön. Miljön är lugn och kreativ och vi har nära till gym och promenadstråk. Från kontoret i nyrenoverade lokaler på Herkulesvägen tar det bara några minuter att promenera in till centrala Jönköping med shopping- & restaurangstråk.

Villkor
Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning
Arbetstider: 8-17 med möjlighet till flexibilitet utefter eget ansvar

Övriga krav
B-körkort

Välkommen med din ansökan! Ev. frågor besvaras av Anders Grandt, 036 – 440 15 11. Tjänsten kan komma att tillsättas omgående så vänta inte med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Anders Grandt
Telefon 036-4401511
Område Jönköping stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.qsys.se
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Qsys är IT-företaget i hjärtat av Jönköping som brinner för ny teknik inom många områden och vi utvecklar bland annat vår egen lagermjukvara Qpick helt och hållet inom bolaget. Vi är idag ett 15-tal medarbetare och har en positiv tillväxt vilket gör att vi nu behöver anställa fler konsulter.

Våra team består idag av teknik, systemutveckling, lager- och logistik samt sälj, marknad och administration. Vi jobbar tätt tillsammans och hjälps åt för att vara bäst på det vi gör och för att skapa den största kundnyttan i branschen.

Qpick är en mjukvara från Qsys som med sitt intuitiva gränssnitt hjälper företag att effektivisera och digitalisera lagret. Systemet är parameterstyrt och streckkodsbaserat vilket erbjuder flexibilitet och användarvänlighet utöver det vanliga på marknaden. Vi arbetar med teknik från Microsoft och bygger vår lösning med bland annat C# och SQL.